Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Καθημερινό Μακιγιάζ


Καθημερινό μακιγιάζ; Μα δεν είναι υπερβολή; Κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο δεν είναι υπερβολή, αλλά έχει πολλαπλά ωφέλη:
-προστατεύει την επιδερμίδα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος (όταν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και χρησιμοποιούνται ποιοτικά προιόντα)
-προστατεύει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία (πολλά προιόντα περιποίησης διαθέτουν υψηλό SPF)
-τονώνει την αυτοπεποίθηση μας (όταν έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και όχι ένα τελείως διαφορετικό άτομο)


Δεν χρειάζεται να σας αναφέρω πόσο μετράει η πρώτη εντύπωση στις καθημερινές μας συναναστροφές, ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο: ένα πρόσωπο περιποιημένο και φροντισμένο είναι διαβατήριο για να εξασφαλίσετε την αρχική προσοχή του ανθρώπου που έχετε απέναντί σας.  Ναι, ξέρω, κι εμένα μου κακοφαίνεται, αλλά σκεφτείτε ότι ακόμα και τα νεογέννητα παρουσιάζουν τέτοιου είδους επιλεκτική συμπεριφορά...

Αν πειστήκατε για τα παραπάνω, σας παραθέτω μια μικρή λίστα των απαραίτητων προιόντων για ένα καθημερινό (πρωινό) μακιγιάζ:

1. ελαφρύ μέικαπ ή κρέμα με χρώμα (tinted moisturizer) ή μέικαπ σε μορφή πούδρας (για ένα ομοιόμοφο χρώμα στο πρόσωπο)
2. κονσήλερ (για την κάλυψη τοπικών ατελειών, μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια)
3.  μολύβι ή σκιά για την κάλυψη κενών στα φρύδια
4.  καφέ ή μαύρο μολύβι στις ρίζες των πάνω βλεφαρίδων
5.  μάσκαρα για εκφραστικά μάτια
6.  ρουζ το απαραίτητο
7.  κραγιόν ή λιπ γκλος

Σημειώσεις:
- Τα παραπάνω τοποθετούνται σε καθαρό, ενυδατωμένο πρόσωπο και με καθαρά χέρια. Τα αφαιρούμε, όταν επιστρέψουμε σπίτι μας, και δεν κοιμόμαστε ποτέ με αυτά πάνω στο πρόσωπό μας

- Ολα βέβαια είναι σχετικά και η καθεμιά από εμάς "παίζει" όπως κρίνει καλύτερα για τον εαυτό της, πχ. αν έχουμε όμορφο, καθαρό δέρμα, δεν χρειάζονται το μέικαπ και το κονσήλερ, αν έχουμε μακριές βλεφαρίδες δεν μας χρειάζεται η μάσκαρα, κοκ.

-  Προτιμάμε καλλυντικά με συστατικά φυσικής προέλευσης.  Και πάλι έχουμε στο μυαλό μας ότι κανένα καλλυντικό δεν είναι "καλό" για όλες τις επιδερμίδες.  Κάποιες είναι πιο ανεκτικές από άλλες.

-  Γενικά το πρωί προτιμάμε το "ελαφρύ, διορθωτικό" μακιγιάζ και όχι το μακιγιάζ "βάμπ και ντίβα".  Το τελευταίο είναι μπελαλίδικο και κάποια στιγμή θα βαρεθείτε να το κάνετε, οπότε όλοι θα δουν το πραγματικό σας πρόσωπο και φαντάζεστε τα σχόλια πίσω από την πλάτη σας...

- Για μένα ελάχιστο καθημερινό μακιγιάζ είναι το ρουζ.  Με επαναφέρει στον κόσμο των "ζωντανών"....

Αν δεν ξέρετε πως να τοποθετήσετε σωστά το μακιγιάζ, αναζητείστε βίντεο στο youtube που ανεβάζουν καταξιωμένες μακιγιέζ όπως η Lisa Eldridge και η Ray Morris.  Είναι σαν να παρακολουθείς μαθήματα σε σχολή μακιγιάζ χωρίς να πληρώνεις δίδακτρα...

2 σχόλια:

  1. αχ καλα ολα αυτα αλλα εγω...βαριεμαι!! παλιοτερα βαφομουν..τωρα πια βαριεμαι πολυ! αντε λιγο ρουζ γιατι ειμαι πολυ ....εκρου και λιγο λιποσαν γιατι σκανε τα χειλη μου συνεχεια!

    υ.γ. μ αρεσει το σπιτακι σου ετσι οπως το εφτιαξες!μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους ενεργοποίησα τη δυνατότητα απάντησης σε σχόλια... Σ'ευχαριστώ, κορίτσι μου, για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή

Σχολιάκι;