Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Καθαριότητα ΙΙΙ


Αν θέλουμε να πάμε την καθαριότητα του σπιτιού μας ένα βήμα παραπέρα, καλό είναι να μην ξεχνάμε τα παρακάτω:


ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ
Μια φορά το μήνα καθαρίστε τις αποχετεύσεις σας ως εξής: το βράδυ πριν κοιμηθείτε ρίξτε 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα και συνεχίστε μετά από λίγο με 1 λίτρο καυτό νερό.


ΤΖΑΚΙ
Χρειάζεται καθάρισμα από ειδικό μια φορά το χρόνο ανάλογα βέβαια με το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Η παρατεταμένη αμέλεια μετά από συχνή χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ανάφλεξη.

ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΙΧΩΝ
Αυτή κι αν είναι επιχείρηση καθαριότητας! Και πρέπει να γίνεται περίπου κάθε 5 χρόνια.  Αν καπνίζετε, κάθε 2-3 χρόνια.

ΣΤΡΩΜΑ
Αλλάξτε το στρώμα σας κάθε 7-8 χρόνια. Ενδιάμεσα προστατεύστε το με ένα ειδικό υπόστρωμα.

ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ
Συνηθείστε να φοράτε γάντια όταν ασχολείστε με το σπίτι: για λόγους υγιεινής, για λόγους ασφάλειας (γιατί να κόψετε το δαχτυλάκι σας;) και αισθητικής (το γαλλικό μανικιούρ πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία!). Bonus tip: τοποθετείστε μικρά κομματάκια βαμβάκι σε κάθε δάχτυλο του γαντιού για έξτρα προστασία του μανικιούρ!

Την ποδιά επίσης μην την σνομπάρετε! Δεν είναι μόνο για το μαγείρεμα! Προστατεύει τα ρουχαλάκια σας από τη σκόνη και τη βρωμιά όταν ασχολείστε με την καθαριότητα του σπιτιού.

4 σχόλια:

 1. Στο θέμα των αποχετεύσεων, δεν θα πρέπει να γινόμαστε υπερβολικοί με την ποσότητα των καθαριστικών που ρίχνουμε, γιατί μπορεί να προκαλέσουμε ανεπανόρθωτη ζημιά στις σωληνώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ. Χωρίς να είμαι ειδική φαντάζομαι ότι ακόμα και το καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις σωληνώσεις.

   Διαγραφή
 2. θα συμπληρώσω ότο σόδα και ξύδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στο πληντύριο ρούχων μία φορά το μήνα περίπου, για να καθαρίσει από τα υπολείμματα απορρυπαντικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έτσι είναι..πρέπει να καθαρίζουμε και τα σημεία του σπιτιού που δεν είναι ορατά..όχι μόνο "όσα βλέπει η πεθέρα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;