Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πως να επιλέξω το σωστό χρώμα στα ρούχα μου;


Photo Zara
Το μπεζ δεν είναι το χρώμα μου. Όταν το φοράω, όλοι με ρωτάνε αν είμαι άρρωστη... Είναι φυσικό επόμενο, αφού είμαι ΧΕΙΜΩΝΑΣ. Και για να εξηγηθώ: όλοι οι άνθρωποι ανήκουν χρωματικά σε 4 κατηγορίες (ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ-ΧΕΙΜΩΝΑΣ). Εξαρτάται από το χρώμα των μαλλιών σας, του δέρματός σας και των ματιών σας.  Αξίζει να μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκετε γιατί με τη σωστή επιλογή χρωμάτων θα απογειώσετε το ντύσιμό σας και θα δείχνετε πιο λαμπεροί και υγιείς. Και επιπλέον θα σας ευγνωμονεί το πορτοφόλι σας γιατί θα περιορίσετε τις αγορές κομματιών που δεν σας αναδεικνύουν.


Χονδρικά σημειώστε τα εξής για να μην πελαγοδρομήσετε:


Υπάρχουν άνθρωποι χρωματικά "θερμοί" και χρωματικά "ψυχροί". Πως θα βρείτε που ανήκετε;  Δοκιμάστε πάνω σας ένα ύφασμα σε ασημί και ένα σε χρυσό χρώμα. Με ποιο δείχνετε πιο λαμπεροί και υγιείς; Αν δείχνετε καλύτερα με το ασημί, είστε ψυχροί τύποι και ανήκετε πιθανότατα στο "καλοκαίρι" ή στο "χειμώνα".  Αν δείχνετε καλύτερα με το χρυσό ύφασμα, τότε είστε θερμοί τύποι και ανήκετε κατά πάσα πιθανότητα στην "άνοιξη" ή στο "φθινόπωρο".

ΨΥΧΡΟΙ ΤΥΠΟΙ (ΧΕΙΜΩΝΑΣ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)

ΧΕΙΜΩΝΑΣ:
-τύπος «Χιονάτη»: σκούρα μαλλιά σε ανοιχτόχρωμο δέρμα (πχ. Τζένη Καρέζη)
-μαύρη φυλή: σκούρα μαλλιά σε σκούρο δέρμα (πχ. Οπρα Γουίνφρει)
-κίτρινη φυλή & μεσογειακός τύπος: σκούρα μαλλιά σε λευκοκίτρινο δέρμα (πχ. Μισέλ Γεό, Βάνα Μπάρμπα).

Φορέστε: «καθαρό» λευκό, μαύρο, κίτρινο ανοιχτό (λεμονί), κυπαρισσί, σμαραγδί, το χρώμα του ζαφειριού, μπλε ρουαγιάλ, μπλε του ναυτικού, κόκκινο, γκρι ανοιχτό, ασημί, φούξια . Γενικά προτιμήστε τα χρώματα που περιέχουν τόνους του μπλε. Το κόκκινο για παράδειγμα δεν πρέπει να πηγαίνει προς το πορτοκαλί.
Αποφύγετε: μουσταρδί, μπεζ, πορτοκαλί, χρυσό, έντονο κίτρινο

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ:
Μαλλιά σε ανοιχτό ξανθό έως βαθύ καστανό χωρίς κόκκινες ή χρυσές ανταύγειες (σαντρέ):
Τόνος δέρματος ψυχρό ρόζ με "μπλε" αποχρώσεις (πχ. Ρήζ Γουίδερσπουν)

Φορέστε: όλα τα παστέλ χρώματα, ναυτικό μπλε, κόκκινο Βουργουνδίας, δαμασκηνί, απαλό ροζ, απαλό καφέ, ροζ-μπεζ, ροζ σκονισμένο, μπλε-γκρι, «σπασμένο» λευκό

Αποφύγετε: το μαύρο, το έντονο κίτρινο, το «καθαρό» λευκό

Σημείωση: 
όταν οι ψυχροί τύποι μαυρίσουν το καλοκαίρι τροποποιείται ο τύπος τους και έχουν περισσότερες επιλογές χρωμάτων.
 
ΘΕΡΜΟΙ ΤΥΠΟΙ (ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ & ΑΝΟΙΞΗ)

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ:

Μαλλιά κόκκινα, βαθύ καστανό, μαύρο με κόκκινες ή χρυσές ανταύγειες (πλούσιο και πιπεράτο χρώμα) πχ. Τζούλιαν Μουρ

-Φορέστε: φυσικούς και γήινους τόνους όπως μπεζ, καφέ, σκούρο πράσινο, πράσινο της ελιάς, πορτοκαλοκόκκινο και χρυσό.

-Αποφύγετε: γκρι, μωβ, μπλε ναυτικό, ροζ ή έντονο κόκκινο (γενικά τα χρώματα με μπλε τόνους)

ΑΝΟΙΞΗ:

Ανοιχτό ξανθό (πχ. ξανθό της φράουλας) έως μεσαίο καστανό με χρυσές ανταύγειες πχ. Σαρλίζ Θερόν

-Φορέστε: ροδακινί, κοραλί, μπεζ, χρυσά κίτρινα, ροδακινί ροζ, θερμό γκρι

-Αποφύγετε: μπλε γκρι, σκούρο γκρι, δαμασκηνί, χρώματα του κρασιού

Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί μικτοί τύποι ή και ουδέτεροι τύποι. Εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός ειδικού (color analyst). 

5 σχόλια:

  1. α παρα πολυ χρησιμο ποστ! με βαση τα παραπανω εγω που εχω το εκρου του νεκρου λογω στιγματος μαλλον ανηκω στους χειμερινους τυπους
    η αληθεια ειναι οτι σε επισημες εκδηλωσεις οπου εχω βαλει φουξια χρωμα με αποκορυφωμα τα βαπτισια της μικρης εισεπραξα τρομερα σχολια!

    σε ευχαριστουμε πολυ, θα το εχω υποψη μου για οταν μεινουν λεφτα για νεα ψωνια αχαχαα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο άρθρο! Και εγώ σαν εσένα το εκρού και το χλωμό έχω μόνιμα! Στο μεταξύ φοράω όλα και όλα τρά χρώματα μαύρο , άσπρο, κόκκινο. Σύμφωνα με το άρθρο σου και καλά κάνω που τα φοράω δλδ!!! Αλλά λέω να ανοιχτώ λίγο βρε παιδί μου και να δω και τα υπόλοιπα που προτείνεις. Ειδικά τώρα με τις νέες συλλογές που βγαίνουν και είναι μέσα στο χρώμα λόγω άνοιξης γιατί όχι. Πριν λίγο χάζευα εδώ https://www.notos.gr/brands/gant/ και λέω να προχωρήσω σε χρωματιστές αγορές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσια παντα να προσέχετε τι πηγαίνει με τα φυσικά σας χρώματα, τι σας κολακεύει και ποιος τόνος του κάθε χρώματος... Το λέω γιατί πιστέψτε με έχω δει πολλά παραδείγματα προς αποφυγή. Μην επηρεαζεστε τόσο απο τις εκάστοτε τάσεις. Δν είναι κακο να δοκιμάζεις. Επίσης προσοχή στο μακιγιάζ.. Εκεί κ αν θέλει προσοχή στους χρωματικούς τόνους..

      Διαγραφή

Σχολιάκι;