Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αλατα στα πλακάκια του μπάνιου;


Αν είστε από αυτούς που δεν καθαρίζετε τα πλακάκια σας μετά το μπάνιο ή το ντους, σας καταλαβαίνω. Είναι από τις πιο εκνευριστικές "σπιτικές υποχρεώσεις", αν θέλετε τη γνώμη μου! Αλλά, όπως και να το κάνουμε, το πλακάκι θέλει τη φροντίδα του: τα άλατα του νερού "κάθονται" στην επιφάνεια με αποτέλεσμα τις γνωστές, άσπρες, απωθητικές κηλίδες.


Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα καθαριστικό για άλατα και να ξενοιάσετε: ψεκάζετε, αφήνετε να δράσει, ξεβγάζετε και έχετε με μιας πεντακάθαρα πλακάκια! Το πρόβλημα εδώ είναι ότι αφ'ενός επιβαρύνεστε με ένα ακόμα χημικό φορτίο και αφ'ετέρου με μακροχρόνια χρήση το πλακάκι θα αρχίσει να δείχνει σημάδια φθοράς.

Μην το κάνετε λοιπόν, κορίτσια! Υπάρχει εναλλακτική!

1ο βήμα: σε ένα δοχείο βάζετε (λευκό) ξύδι και υγρό για πιάτα (περίπου 1 φλυτζάνι ξύδι + 3-4 κ.σ. υγρό για πιάτα, δείτε το "με το μάτι")
2ο βήμα: με μια μαλακή βούρτσα απλώνετε το διάλυμα πάνω στα πλακάκια. Αν είστε σε φόρμα, τρίψτε και τους αρμούς με μια οδοντόβουρτσα
3ο βήμα: το ξεχνάτε για 10'-15'
4ο βήμα: ξεπλένετε με νερό και στεγνώνετε

Αυτό ήταν! Τα πλακάκια σας θα αστράψουν εγγυημένα!

Τώρα, αν είστε λίγο πιο αμελείς και έχετε αφήσει τα άλατα να θρονιαστούν για τα καλά πάνω στα πλακάκια, ζεσταίνετε το ξύδι και μετά προσθέτετε το υγρό για τα πιάτα.

4 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είσαι εσύ κορίτσι! Θέλω ένα μπάνιο με τέτοιο ροζ πλακάκι! Και ξύλινα έπιπλα μπάνιου! Τότε ίσως και να καθαρίζω τα πλακάκια κάθε φορά! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ εξυπνη ιδέα. Οταν δεν εχει πολλά αλατα βάζω οινόπνευμα. Οταν εχει παιζει πολυ τριψιμο. Και αν καθαρίσει. Θα το δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;