Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Υγεία και πως θα την οργανώσετε!

Photo (site Ιατρικού Κέντρου)
Κόψαμε από 'δω, κόψαμε από 'κει κι από που δεν κόψαμε!  Ακόμα και τα έξοδα υγείας κόψαμε... Κατανοητό μεν, αλλά όχι και η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε!

Που θα στηριχθούμε για να προχωρήσουμε χωρίς υγεία; Πως θα στηρίξουμε όλους όσοι περιμένουν από μας και δεν είναι λίγοι; Τέκνα, γονείς, σύντροφοι, συνάδελφοι, κλπ.  Εδώ μια μέρα αρρωσταίνεις και το σπίτι, το γραφείο, όλο το πρόγραμμά σου γίνεται άνω-κάτω...

Γι'αυτό αν είναι να επενδύσουμε κάπου, ας επενδύσουμε στην υγεία μας.  Μια φορά το χρόνο και κάθε χρόνο ας κάνουμε τις παρακάτω στάνταρντ επισκέψεις:

- στον παθολόγο (εξετάσεις αίματος, ούρων, καρδιολογικός έλεγχος, έλεγχος πίεσης)
- στον οφθαλμίατρο
- στον οδοντίατρο (για τον απαραίτητο καθαρισμό)
- στο γυναικολόγο (Παπ-Τεστ, μαστογραφία μετά τα 40)

Επιπρόσθετα:
- σκεφτείτε να κάνετε το εμβόλιο γρίππης εσείς (αν έρχεστε σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά) και τα παιδιά σας
- ελέγξτε το δέρμα σας για τυχόν αλλαγές σε ελιές μετά το καλοκαίρι.  Αν κάτι σας προβληματίζει, πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα το δερματολόγο.  Ο καρκίνος του δέρματος θα μας απασχολήσει σημαντικά στο μέλλον, σύμφωνα με τους ειδικούς.
- η εξέταση άνω & κάτω κοιλίας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα των εσωτερικών μας οργάνων και συνεπώς είναι πολύ χρήσιμη 

Ιατρικό Ιστορικό
Εκεί που κάθεστε με τη θεία και βαριέστε και έχουν τελειώσει τα θέματα συζήτησης και θα θέλατε να είστε 15 έτη φωτός μακριά, ρωτείστε τη για τυχόν αρρώστιες που είχε η ίδια ή για τις αιτίες θανάτου της προηγούμενης γενιάς και μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τον παθολόγο σας. Γιατί όλα καταγράφονται στο DNA... ακόμα και ο λόγος για τον οποίο βαριέστε τη θεία...

Κάθε φορά που παίρνω τα αποτελέσματα των εξετάσεων και είναι Ο.Κ., περπατάω με άλλον αέρα, γιατί ξέρω ότι μπορώ να στηρίζομαι στα δυο μου πόδια για το επόμενο χρονικό διάστημα. Κι αν αυτό δεν είναι ένεση αυτοπεποίθησης, τότε τι είναι;

4 σχόλια:

  1. ωχ τι ειπες τωρα!!!
    εχω να κανω ενα σκασμο εξετασεις και ολο το αναβαλλω!!!
    καλα τα λες εσυ αλλα ετσι οπως τα εχουν κανει ειναι πολυ χρονοβορο να γραψεις εξετασεις και πολυεξοδο να μην τις γραψεις και να τις πληρωσεις μονος σου!
    αλλα πρεπει να προσεχουμε για να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να μαι παλι εδω!

    εχεις βραβειο στο σπιτακι μου!!

    http://talibanoulla.blogspot.gr/2012/10/craftaholic.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά όλα αυτά που λες!
    Εγώ πάντα προτρέπω τους άλλους για να πάνε στο γιατρό κι εγώ δεν πάω ποτέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Τόνια!καταπληκτικό το μπλογκ σου! Μ'αρέσει η οργάνωση σαν κλασσική παρθένος..!
    Μία συμπλήρωση μόνο αν μου επιτρέπεις στον γυναικολόγο!Τώρα πια οι μαστογραφίες καλό είναι να γίνονται πριν τα 40,ειδικά όταν υπάρχει κληρονομικότητα στο ιστορικό μας! Καλή συνέχεια με δύναμη και αισιοδοξία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;