Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πουφ! Μυρίζει το πάτωμα της κουζίνας!

Κάτι μου έφταιγε χτες με την κουζίνα... Ενώ ήταν καθαρή και τακτοποιημένη, μύριζε κάπως περίεργα.  Με τα πολλά κατάλαβα ότι το πρόβλημα ήταν τα πλακάκια του δαπέδου, συγκεκριμένα όχι τα ίδια τα πλακάκια αλλά οι αρμοί, οι οποίοι είναι μάλλον αραιοί στην περίπτωση της δικιάς μου κουζίνας. 



Δύσκολο πράγμα οι αρμοί και πως να ξεμπερδέψεις!  Το να πέσω στα τέσσερα σαν προσκυνήτρια στην Τήνο και να προσπαθήσω με την οδοντόβουρτσα και το απορρυπαντικό στο χέρι να βγάλω άκρη απορρίφθηκε αμέσως, αν και είναι η πιο αποτελεσματική λύση.  Το διαδίκτυο όμως αποδείχτηκε ακόμα αποτελεσματικότερο και μετά από ένα γρήγορο googlarisma, αποφάσισα να δώσω μια νέα ευκαιρία σε μια παλιότερη αποτυχημένη αγορά μου, τον ατμοκαθαριστή.


Προσπάθησα να θυμηθώ που τον είχα καταχωνιάσει: στην αποθήκη, στο πατάρι ή στην ντουλάπα της πίσω βεράντας;  Σε τέτοια εκτίμηση είχα το μηχανηματάκι. Το οποίο μηχανηματάκι με εξέπληξε ευχάριστα: σε μισή ώρα είχα λύσει το πρόβλημά μου. Με τη δύναμη του ατμού η βρωμιά πεταγόταν από τους αρμούς πάνω στο πλακάκι και με ένα πέρασμα με την σκουπο-σφουγγαρίστρα μου (δες εδώ) σε λίγο τα πάντα γυάλιζαν από καθαριότητα.


Σημείωση: το σκύψιμο εντελώς και τελείως δεν το γλύτωσα, χα χα!

4 σχόλια:

  1. αχ αυτοι οι αρμοι....κι ομως εχω πεσει στα τεσσερα και εχω τριψει ολο το σαλονι και την κουζινα...και μετα απο λιγο καιρο παλι τα ιδια!!! Εχω παρει τον ατμοκαθαριστη της 2ης φωτο και δεν ειδα αποτελεσμα ομως..Πως το εκανες εσυ μπας και τον κατεβασω παλι απο το παταρι;εμενα μου εβγαζε και νερα μαζι με τον ατμο..τι εκανα λαθος αραγε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βγάζει νερά μαζί με τον ατμό σημαίνει ότι δεν πιάνει την κατάλληλη θερμοκρασία, οπότε προφανώς δεν μπορεί να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολύ σημαντικό το καλό καθάρισμα μετά την όλη διαδικασία γιατί μπορεί με το πέρα-δώθε της σφουγγαρίστρας η βρωμιά να μεταφερθεί ξανά στους αρμούς. Αν ξεχάσουμε τον ατμοκαθαριστή όμως, χίλια δυο μπορούν να συμβαίνουν (κακοτεχνία στα πλακάκια τόσο στην τοποθέτηση όσο και στο υλικό των αρμών, που μπορεί να είναι πορώδες και να μαζεύει τη βρωμιά).

      Διαγραφή
    2. Οποτε να τον αφησω πιο πολυ ωρα ε;Θα ξαναδοκιμασω αλλιως με βλεπω παλι στα 4 με βουρτσα να τριβω!! ευχαριστω για τις συμβουλες!!

      Διαγραφή
    3. Αυτοί οι μικροί ατμοκαθαριστές φτάνουν στην κατάλληλη θερμοκρασία σε 4-5 λεπτά (δες τις οδηγίες χρήσης). Αν δεν το κάνει αυτό ο δικός σου, μπορεί να έχει κάποια βλάβη, οπότε με προσοχή, φιλενάδα!

      Διαγραφή

Σχολιάκι;