Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Οικονομία στο σούπερ μάρκετ!

alphafm.gr

Είναι κοινή πεποίθηση ότι "από παντού μάς τα παίρνουν"... Ας γίνουμε λοιπόν κι εμείς λίγο πιο ευσυνείδητοι καταναλωτές, μπας και μείνει κάποιο ευρουλάκι στην τσέπη μας στο τέλος του μήνα:

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ;


Δευτέρα και Πέμπτη
- είναι οι μέρες με τη μικρότερη κίνηση, οπότε θα κάνετε με μεγαλύτερη άνεση τα ψώνια σας και 
- είναι οι μέρες που αφ' ενός στοκάρουν τα περισσότερα σούπερ-μάρκετ, δηλαδή φέρνουν νέο εμπόρευμα, αφ' ετέρου προσπαθούν να πουλήσουν ό,τι έχει απομείνει από την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε υπάρχουν ευκαιρίες να κυνηγήσετε. Προσέξτε μόνο μην πέσετε πάνω σε ληγμένα.

Σημ. ορισμένα σούπερ-μάρκετ, προκειμένου να δελεάσουν τον καταναλωτή να ψωνίζει Δευτέρα και Πέμπτη, πουλάνε τις συγκεκριμένες μέρες κάποια προϊόντα (συνήθως όχι τρόφιμα) σε περιορισμένες ποσότητες και σε "χαμηλές"(;) τιμές. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Πας να αγοράσεις το νυχτικό που έχουν σε προσφορά και -ένας Θεός ξέρει γιατί- μαζί με το νυχτικό έχεις αγοράσει την προσφορά 10 βρακάκια με 4,99 ευρώ, ένα βραστήρα αυγών με 9,99 ευρώ, ένα σετ μαρκαδόρους με 1,99 και ουκ έστιν τέλος...

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ;

Μια φορά την εβδομάδα. 
Περισσότερες επισκέψεις = στατιστικά περισσότερες αγορές

ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ;

- Κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά αντί για φρέσκα (ναι, εκεί φτάσαμε...).  Πολλές φορές η σχέση ποσότητας-τιμής κλίνει υπέρ των κατεψυγμένων

-  Λιγότερη πρωτεΐνη (τι καλύτερο για την υγεία μας αλλά και την τσέπη μας). 

Συμφέρει η αγορά ολόκληρου του κοτόπουλου και όχι φιλεταρισμένου.  Με ένα καλό μαχαίρι το φιλετάρισμα γίνεται εύκολη υπόθεση.

Επίσης προσπαθήστε να μην αγοράζετε παναρισμένο κρέας ή κρέας σε σουβλάκι. Οποιαδήποτε επαφή ανθρώπινου χεριού στις παραπάνω διαδικασίες σημαίνει προσθήκη συντηρητικών.  Και αυξημένη τιμή.

- Δοκιμάστε τα προϊόντα που έχουν ετικέτες με το όνομα του καταστήματος.  Αρκετά από αυτά είναι καλής ποιότητας γιατί κατασκευάζονται από γνωστές, μεγάλες και επώνυμες βιομηχανίες. 

ΠΩΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ

- 'Οποιο προϊόν βρίσκεται κοντά στο οπτικό σας πεδίο, αυτό το προϊόν είναι που προωθεί το κατάστημα και αυτό συνήθως έχει την υψηλότερη τιμή.  Για καλύτερες τιμές κοιτάξετε στα χαμηλά ράφια.

- Γνωστό επίσης κόλπο είναι να τοποθετεί το κατάστημα βασικά είδη διατροφής όπως γάλα και βούτυρο μακριά το ένα από το άλλο.  Για να φτάσετε από το γάλα στο βούτυρο πολλές φορές παρεμβάλλονται ένας-δύο διάδρομοι με αναψυκτικά, τσιπς και άλλους πειρασμούς.  

- Τσεκάρετε πάντα την τιμή μονάδας που είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν οι καταστηματάρχες.  Τα νουμεράκια άραγε γιατί είναι τόσο μικρά;

- Ρωτήστε: όλα τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ έχουν ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να υποβάλετε τυχόν απορίες σχετικά με την ποιότητα και τις τιμές των αγαθών που αγοράζετε.  Και μη διστάζετε να επιστρέψετε προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάκι;