Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Οργάνωση: Ντουλάπα βεράντας!

Για σήμερα σάς έχω ένα εύκολο προτζεκτάκι που καθυστερούσα αδικαιολόγητα εδώ και καιρό!

Τι χρήσιμες που είναι αυτές οι πλαστικές και μεταλλικές ντουλάπες που όλοι έχουμε σε μπαλκόνια και βεράντες για να αποθηκεύουμε χρήσιμα αντικείμενα ή για να κρύβουμε τις ατασθαλίες μας!  Πόση σημασία τους δίνουμε; Εγώ, όπως θα δείτε, καμία... Αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!

Να η ντουλαπίτσα μου! Βρίσκεται σε μια γωνιά της πίσω βεράντας δίπλα στο πίσω ασανσέρ.  Η κουζίνα είναι κολλητά αλλά δε φαίνεται.



Στο πάνω μέρος της ντουλάπας έχω δυο άδειες γλάστρες και 5-6 κούτσουρα που περίσσεψαν απ' το χειμώνα.  Ο χώρος καλύπτεται από τη βεράντα τού πάνω διαμερίσματος, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα υγρασίας όταν βρέχει.


 Να και το εσωτερικό: πως κατάντησε έτσι;;; μ'αρέσει που ρωτάω...


Το πάνω ράφι: 

Το κάτω ράφι:

Τα αδειάζω όλα χωρίς δεύτερη σκέψη και καθαρίζω μέσα-έξω:


Να το το χάος σε όλο του το μεγαλείο!!! 


Και επειδή το χάος, ως γνωστόν, δεν οργανώνεται, πετάω κάποια αντικείμενα που δεν χρειάζομαι.  Τα υπόλοιπα τα οργανώνω σε κατηγορίες:

1. Απορρυπαντικά

2. Εργαλεία καθαρισμού

3. Είδη κηπουρικής

4. Βίδες - Καρφιά - Τρυπάνια - Λοιπά (ηλεκτρολογικό υλικό, υδραυλικά)

5. Ατμοκαθαριστής & Καθαριστής τζαμιών

6. Λεκάνες - Κοντάρια


Πάμε  να  δούμε  τι  έκανα  τελικά...


Πάνω ράφι:
 

Δεξιά είναι το καλαθάκι μου με τα είδη καθαριότητας που χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά.  Έχω κάνει ήδη σχετική ανάρτηση, απλά άλλαξα το ξύλινο καλάθι με αυτή την πορτοκαλί λεκανίτσα με τα ασημί χερούλια που είναι σαφώς πιο βολική και χωράει περισσότερα.

Αριστερά είναι ένα διπλό ραφάκι, στο οποίο έχω πάνω τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιώ σπανιότερα και κάτω βούρτσες, σκουπάκια κλπ.  Πίσω έχω δύο μικρές λεκάνες και ενδιάμεσα ένα καθαριστή τζαμιών που χρησιμοποιώ για το αυτοκίνητο.

Κάτω ράφι:




Δεξιά έχω τα είδη κηπουρικής μου (ποδιά, γάντια, εργαλεία, στόμια λάστιχου ποτίσματος και ένα diy ζιζανιοκτόνο), τον καθαριστή τζαμιών Kaercher και τον ατμοκαθαριστή της Ariete σε πλαστικά κουτιά που κλείνουν ερμητικά για να τα προστατέψω από τη σκόνη.

Αριστερά και πίσω θα δείτε διάφορα χρειαζούμενα για την καθαριότητα του σπιτιού (μακρύ ξεσκονιστήρι swiffer, ξεσκονιστήρι ταβανιών και αυτό το πράσινο εργαλείο που χτυπάμε τα στρώματα για να φύγει η σκόνη).  Επίσης σε μια πλαστική θήκη για μαχαιροπίρουνα έχω τοποθετήσει κάποια απαραίτητα εργαλεία που χρησιμοποιούμε συχνά-πυκνά (κόλλες, σφυρί, ταινία συσκευασίας κλπ). 


Από κάτω έχω δυο κουτιά: στο πρώτο έβαλα τα καρφιά, τις βίδες κλπ για να μην σκουριάζουν και στο δεύτερο τα τρυπάνια (Black & Decker).  Όλα είναι τοποθετημένα σε μικρότερα διαφανή κουτάκια για να τα βρίσκουμε εύκολα.




Τα πλαστικά κουτιά που χρησιμοποίησα είναι από το Jumbo, ενώ οι ετικέτες μαυροπίνακα από το Πλαίσιο.

Ελπίζω να σας άρεσε! Θα τα πούμε σύντομα! Φιλιά!

2 σχόλια:

  1. Όχι μόνο μου άρεσε αλλά σου στέλνω και τα μπράβο μου! Άψογη οργάνωση! Όλα όμορφα και τακτοποιημένα! Μπράβο Τόνια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;