Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Πλυντήριο πιάτων: συντήρηση εξαμήνου!

Το πλυντήριο πιάτων για μένα είναι ευλογία!!! Τελεία και παύλα! Δεν ξέρω τι θα απογίνω άμα χαλάσει (κούφια η ώρα, να χτυπήσω ξύλο, φτου-φτου-φτου μη το ματιάσω...)!!! 
Η συντήρησή του λοιπόν είναι must και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης πρέπει να γίνεται κάθε 4-6 μήνες.  Εγώ κάνω μια μίνι συντήρηση κάθε 5 εβδομάδες (δηλ. το βάζω να δουλέψει μόνο με μια κούπα ξύδι) αλλά κάθε εξάμηνο το καθαρίζω με λεπτομέρεια.Να ποια είναι τα βήματα που ακολουθώ:

Καθαρίζω τις υποδοχές του απορρυπαντικού και του λαμπρυντικού με ένα υγρό πανάκι. Επίσης τα πλαινά της πόρτας και το λάστιχο επαφής της πόρτας με τον πάτο του πλυντηρίου.Ξεβιδώνω τη στρόφιγγα για το αλάτι και καθαρίζω ό,τι "περίεργο" βλέπω γύρω-γύρω...
Ξεβιδώνω τους βραχίονες και το φίλτρο και τα καθαρίζω κάτω από τρεχούμενο νερό.  Ο,τι υπολείμματα τροφών δω να στριμώχνονται στις τρυπούλες, τα αφαιρώ με μια οδοντογλυφίδα.Στο χώρο του φίλτρου συνήθως μαζεύεται βρώμικο νερό που απομακρύνω με μια πετσέτα από μικροίνες και δουλεύοντας παράλληλα με μια οδοντόβουρτσα στα προβληματικά σημεία.  Τοποθετώ όλα τα εξαρτήματα πίσω στη θέση τους με προσοχή.
Τοποθετώ ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι στο μεσαίο κάνιστρο και βάζω το πλυντήριο πιάτων να δουλέψει στην υψηλότερη θερμοκρασία.
Κουράστηκα λιγάκι αλλά το "βρώμικο κουτί" ήθελε απεγνωσμένα την προσοχή μου!!!! Φιλιά σε όλους!

3 σχόλια:

 1. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ξεβιδώσω το βραχίονα περιστροφής.Το ξύδι δε φοβάσαι μη σου χαλάσει τα λάστιχα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ξύδι το χρησιμοποιώ κάθε 5 εβδομάδες! Οταν διαλύεται με νερό γίνεται πιο ήπιο (σιγά την οξύτητα που έχει ούτως ή άλλως, 6% μάξιμουμ!) Εχεις υπόψη σου πόσο επιθετικό είναι το ίδιο το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς για τα λάστιχα; Παρόλα αυτά επειδή δεν έχω το αλάθητο, να κάνεις αυτό που πιστεύεις εσύ σωστό για τη συσκευή σου, γιατί τα χρήματα που επένδυσες είναι ολόδικά σου! Καλή σου μέρα!

   Διαγραφή
 2. Μπορεί να μην έχω πλυντήριο πιάτων αλλά θα κρατήσω τον αναλυτικό οδηγό για μελλοντική χρήση! Ευχαριστούμε πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;