Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Προσοχή στο ζύγι!

Χτες πήγα στο κρεοπωλείο για τα ψώνια της εβδομάδας.  Κεντρικό κρεοπωλείο, μεγάλο, μοντέρνο και πεντακάθαρο με μεγάλη κατανάλωση.  Ζητάω μισό κιλό χοιρινό κιμά και μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά.  Πληρώνω και φεύγω.  Στο σπίτι ρίχνω μια αφηρημένη ματιά στη συσκευασία και να τι βλέπω:
 

 365 γραμμάρια χοιρινό κιμά και (!) 740 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά........



Για το χοιρινό κιμά πλήρωσα 1,61 ευρώ ενώ...



για τον μοσχαρίσιο πλήρωσα 6,65 ευρώ!!!

Αντιλαμβάνεστε την απάτη; Βάζουν περισσότερο μοσχαρίσιο κιμά που έχει τη διπλάσια τιμή και λιγότερο χοιρινό που είναι φθηνότερος...

Παίρνω τηλέφωνο το κατάστημα και μιλάω με τον υπεύθυνο: 

- "Α", μου λέει, "αυτή είναι η συνταγή με την οποία φτιάχνουμε εμείς μπιφτέκια (30/70)"!

Παραλίγο να πέσω απ'την καρέκλα.  Του λέω ότι αυτά δεν περνάνε σε μένα γιατί δεν δήλωσα στον υπάλληλό του ότι θα φτιάξω μπιφτέκια.

Αλλάζει αμέσως γραμμή και μου λέει να περάσω από το κατάστημα να μου δώσει τη διαφορά...

Και βεβαίως του λέω ότι δεν με ενδιαφέρει να μου δώσει πίσω 2-3 ευρώ αλλά να μην ξανακάνει το ίδιο σε κάποιον άλλο πελάτη.  Του είπα βέβαια ότι θα ξαναπεράσω και θα ξανααγοράσω από το κατάστημά του κι αν δω κάποια ατασθαλία θα προβώ στις ανάλογες ενέργειες ...

Το Πάσχα πλησιάζει και η κατανάλωση κρέατος θα αυξηθεί κατακόρυφα.  'Εχετε τα μάτια σας ανοιχτά γιατί αυτοί οι κύριοι δεν καταλαβαίνουν από κρίση ούτε σκέφτονται τι έχει ο καθένας μας στο πορτοφόλι του!!!

Φιλιά πολλά!

8 σχόλια:

  1. Νομίζω πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τσεκάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ είχα σκεφτεί να τσεκάρω. Κατά τύχη πήγε το μάτι μου!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Εχει γίνει η ζωή μας τρελλοκομείο. Δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς...

      Διαγραφή
  3. E ούτε που το είχα παρατηρήσει. Τελικά μάλλον είναι ασύμφορο να μην κοιτάζουμε τις τιμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακούστε κι άλλο ενα κουλό... Ψωνίζω super market και πληρώνω με πιστωτική κάρτα. Έρχεται λογαριασμός. Βλέπω το ποσό χρεωμένο δυο φορές. Απο κάτω αποχρεωση και μια έξτρα χρέωση περίπου 3 ευρώ. Τηλεφωνώ στην τράπεζα και μαθαίνω ότι με χρεώνει το καταςτημα αυτα τα 3 ευρώ για να γινει η αποχρέωςη, που είναι δικό τους λάθος! Γιατι, κύριοι τους λέω, πρέπει να χρεωθώ εγώ για το λάθος που κάνατε εσεις; Καλά, κυρία μου, πως κάνετε έτσι, ελάτε να σας δώσουμε τα χρήματα σας πίσω. Ε, λοιπόν πήγα και τα πήρα. Όχι για τα λεφτά, αλλά για την κοροϊδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε, καλά έκανες! Μην κοιτάς που εγώ τους είπα όχι, δεν τα θέλω τα λεφτά σας! Επρεπε να πάω να τα πάρω αλλά απλά δεν θέλω να δούνε προς το παρόν ποια είμαι, να φοβούνται λιγάκι... (όσο μπορούν να φοβηθούν τέτοιοι τύποι...)

      Διαγραφή

Σχολιάκι;