Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Review: Οικολογικά απορρυπαντικά

Είναι γνωστό ότι τα αυξημένα ποσοστά διαφόρων ασθενειών που παρουσιάζουν οι νοικοκυρές έχουν να κάνουν και με τα τοξικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν. Γι'αυτό το λόγο τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιώ στο σπίτι μου είναι κατά βάση αυτά που φτιάχνω μόνη μου (δείτε σχετική ανάρτηση).  Δοκιμάζω βέβαια και ορισμένα οικολογικά για την ευκολία που προσφέρουν:







1. ΜΥ PLANET καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες (όταν λέμε όλες, όλες: πλακάκια, ξύλινα πατώματα, μάρμαρα, γρανίτη κλπ)
Σε γενικές γραμμές δεν είναι άσχημο. Λίγο κολλάει στις επιφάνειες, θέλει προσοχή στη δοσολογία.  Η μυρωδιά του είναι "χημική" αλλά ευχάριστη.  Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και είναι ελληνικό προιόν. Είμαι κάπου στη μέση με αυτό το προιόν. Τιμή για 1000 ml: 2,78 ευρώ


2. FROSCH WC GEL ΛΕΜΟΝΙ για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας.  Οντως καθαρίζει καλά αλλά έχει μια περίεργη μυρωδιά που δεν καταφέρνει το λεμόνι να καλύψει.  Αλλοι την βρίσκουν ανεκτή και το χρησιμοποιούν χωρίς πρόβλημα, εγώ δεν θα το ξαναγόραζα.  Γερμανικό προιόν.  Τιμή για 750 ml : 2,80 ευρώ


3. FROSCH για τα τζάμια με οινόπνευμα είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό.  Ανεκτό σαν μυρωδιά.  Δεν αφήνει υπολλείματα.  Οχι μόνο για τα τζάμια αλλά και για τις υπόλοιπες λείες επιφάνειες του σπιτιού.  Excellent πλην όμως εύκολα αντικαταστάσιμο με καθαριστικά που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι.  Τιμή για 500 ml: 3,16 ευρώ.  Γερμανικό προιόν.



4. FROSCH γενικό καθαριστικό με πανίσχυρη σόδα.  Ενα πολύ καλό καθαριστικό αλλά, κατά τη γνώμη μου, όχι σαν γενικό καθαριστικό επειδή αφήνει λεκέδες σε αλουμίνιο και ανοδείξωτες επιφάνειες.  Είναι πολύ καλό για τη λεκάνη της τουαλέτας (το εσωτερικό)!!! Σχετικά ευχάριστο άρωμα και πολύ όμορφο χρώμα. Θα το ξαναγόραζα. Γερμανικό προιόν στα 500 ml.



5. ΕCOS καθαριστικό γενικής χρήσης.  Είναι ένα απαλό καθαριστικό για ευαίσθητες επιφάνειες θα έλεγα.   Εχει ένα διακριτικό άρωμα πορτοκάλι. Δεν νομίζω ότι θα το ξαναγόραζα. Αμερικάνικο προιόν στα 650 ml

Τα Frosch και το Ecos τα αγόρασα από τα σούπερ-μάρκετ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Τα τελευταία δύο προιόντα είναι παλιότερες αγορές και δεν έχω τις τιμές τους.

Ολα τα παραπάνω καθαριστικά έχουν ECOLABEL (ευρωπαική πιστοποίηση ότι τηρούν συγκεκριμένες οικολογικές προδιαγραφές)

DIY απορρυπαντικό για τα τζάμια με βάση το οινόπνευμα: 

1/3 οινόπνευμα (όχι φωτιστικό)
2/3 νερό απιονισμένο (και βρύσης να βάλετε την δουλειά σας θα την κάνετε μια χαρά απλά πρέπει να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 1-2 μήνες)
2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας

Το χρησιμοποιώ για τον καθρέφτη του μπάνιου αλλά και για την καθημερινή καθαριότητα νιπτήρα και λεκάνης τουαλέτας (μόνο εξωτερικά).  Δοκιμάστε το! 

Αν υπάρχει κάποιο οικολογικό απορρυπαντικό που να σας έχει ξετρελλάνει μη διστάσετε να το μοιραστείτε μαζί μου! 

Φιλιά

4 σχόλια:

  1. Αχ θα φτιάξω κι εγώ! Έχω πάρει σήμερα παραμάζωμα τις αναρτήσεις σου!!! Μου αρέσει πολύ να σε διαβάζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα.τυχαια επεσα στο σιτε σας ψαχνοντας για οικολογικα καθαριστικα και κολλησα με οσα γραφετε για θεματα καθαριοτητας σπιτιου και οργανωσης.κατι μου λεει οτι ειστε παρθενος αστρολογικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι "καθαρόαιμη" νοικοκυρά. Στην πορεία κατάλαβα ότι η οργάνωση με βοηθάει στα πρακτικά θέματα της ζωής και στην ψυχική μου ισορροπία. Στην πραγματικότητα είμαι Ταύρος και αγαπώ την καλοπέραση και τις υλικές απολαύσεις. Αφού μπόρεσα εγώ να οργανώσω τη ζωή μου, τότε όλοι μπορούν. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

      Διαγραφή

Σχολιάκι;