Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Ξεσκονίζω με πινέλο μακιγιάζ!

Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι το ξεσκόνισμα είναι απαραίτητο και αναγκαίο αλλά και πάλι παραμένει για μένα μια από τις πιο βαρετές ασχολίες. Βάλε με να κάνω σκούπα, βάλε με να σφουγγαρίσω, θα το κάνω αλλά το ξεσκονόπανο... δεν το πιάνω εύκολα στα χέρια μου.  Νομίζω ότι τελικά δεν μου αρέσει γιατί δεν είναι αποδοτική εργασία: το πρωί ξεσκονίζεις, το μεσημέρι η σκόνη επιστρέφει.  Άσε πια τα "προβληματικά" αντικείμενα που υπάρχουν στα σημερινά σπίτια! Να, για δείτε μερικά:
                   

 Τα είδη από φυσικά υλικά (ψάθα, καλάμι κλπ):


Τα ανάγλυφα (αυτό εδώ είναι κερί και η σκόνη απλά ΔΕΝ απομακρύνεται):
  

 
Τα γυαλικά που θέλουν να μοιάσουν στο "Δρομέα" του Βαρώτσου. Κοιτάξτε το "πόδι" του.  Απλά ΔΕΝ καθαρίζεται... Πληκτρολόγια και λοιπή τεχνολογία (τα λόγια είναι περιττά...)
  

Με αυτό όμως το πινέλο μακιγιάζ από συνθετική τρίχα το ξεσκόνισμα μοιάζει παιχνιδάκι.  Είναι μαλακό σαν πούπουλο, δεσμεύει πάρα πολύ (!) σκόνη, είναι φιλικό με όλες τις επιφάνειες και γενικά με έχει  ε ν τ υ π ω σ ι ά σ ε ι.


Πλένεται εύκολα και το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι το στέγνωμα: όλα τα πινέλα στεγνώνονται ανάποδα για να μην εισχωρήσει νερό στο μεταλλικό σημείο όπου υπάρχει η κόλλα που συγκρατεί τις τριχούλες τους.  Να τι κάνω εγώ:Το επόμενο πρωί το πινελάκι είναι έτοιμο για χρήση.

Φιλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάκι;