Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σκόνη από Αφρική και review: συσκευή καθαρισμού τζαμιών Kaercher WV 50 PLUS

Τα τζάμια τα είχα παρατημένα τελευταία λόγω της σκόνης που μας ήρθε από την Αφρική.  "Άντε να περάσει, να καθίσει και μετά αναλαμβάνω δράση" σκεφτόμουν.  Όταν ήρθα αντιμέτωπη με το "φαινόμενο" στις βεράντες μού κόπηκαν τα πόδια και το μόνο που έκανα είναι να πάρω το λάστιχο και να καταβρέξω τα πάντα, τοίχους, τζάμια, κουπαστές, έπιπλα. Όταν στέγνωσαν όλα, σκούπισα και με βρεγμένο πανί πέρασα τις περισσότερες επιφάνειες.  

Τα τζάμια (που θύμιζαν κάτι από τζιπ στο ράλλυ Παρί-Ντακάρ) αποφάσισα να τα καθαρίσω με τη συσκευή καθαρισμού τζαμιών Kaercher WV 50 PLUS.  




Δεν την αγόρασα με δικά μου χρήματα αλλά την κέρδισα σε χριστουγεννιάτικο παζάρι τον περασμένο Δεκέμβρη.  Η τιμή της (στο www.skroutz.gr) ξεκινάει από 58 και φτάνει τα 74 ευρώ. Ενώ είναι ακριβή, την συνιστώ ανεπιφύλακτα για τα νοικοκυριά που έχουν μεγάλα παράθυρα, μπαλκονόπορτες και γενικά μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Είναι πολύ αποτελεσματική και γρήγορη.

Αποτελείται από δύο "εργαλεία": την ηλεκτρική συσκευή και τον ψεκαστήρα.

Πως δουλεύει: 

-με τον ψεκαστήρα ψεκάζεις την επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις και με το σφουγγάρι του ψεκαστήρα απλώνεις το απορρυπαντικό να πάει παντού.  Στη φάση αυτή διαλύεται η σκόνη και η βρωμιά που υπάρχει πάνω στο τζάμι.

-με την ηλεκτρική συσκευή σαρώνεις την επιφάνεια και αυτόματα η σκόνη και η βρωμιά απορροφούνται στον κάδο

Η εταιρεία προτείνει το δικό της καθαριστικό τζαμιών αλλά δίνει την επιλογή να διαλέξει ο χρήστης το δικό του καθαριστικό με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν θα περιέχει αλκοόλη και αφρίζοντα απορρυπαντικά.  Εγώ χρησιμοποιώ απλό νερό βρύσης και ελάχιστο απορρυπαντικό για πιάτα με τέλεια αποτελέσματα.

Τέλεια αποτελέσματα; Το τέλειο δεν υπάρχει ούτε με αυτό το μηχάνημα και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει.  Στα τζάμια μου θα δεις κάποια λεκεδάκια αλλά γενικά βλέπεις μπροστά σου "καλοπλυμένα τζάμια".

Διάρκεια φόρτισης σε άδειο συσσωρευτή: 2 ώρες

Διάρκεια λειτουργίας με πλήρως φορτισμένο συσσωρευτή: 20 λεπτά + (μην το βλέπετε λίγο, όταν του πάρετε τον αέρα θα χρειάζεστε λιγότερο χρόνο και πάντα θα μένει μισοφορτισμένο μετά τη χρήση έτσι ώστε να μην χρειάζεστε 2 ώρες φόρτιση για την επόμενη χρήση αλλά περίπου 30 λεπτά)

Φιλιά πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάκι;