Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Κολλάει η ταμπλέτα στη θήκη του απορρυπαντικού;

Finish Quantum 20 tabs Regular .png
www.finish.gr

Αν χρησιμοποιείτε ταμπλέτα-απορρυπαντικό για το πλυντήριο πιάτων, πιθανόν να έχετε αντιμετωπίσει το φαινόμενο να μην διαλύεται η ταμπλέτα στη θήκη του απορρυπαντικού.  Το αποτέλεσμα είναι να πλένονται τα πιατικά με ζεστό νερό μόνο ή έστω με όση ποσότητα έχει αποδεσμευτεί από την ταμπλέτα.  Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους (χαμηλή θερμοκρασία πλύσης, χαλασμένη θήκη, κακής ποιότητας απορρυπαντικό κλπ).  Επίσης παλαιότερα μοντέλα πλυντηρίων είχαν σχεδιαστεί να λειτουργούν με απορρυπαντικό σε σκόνη και όχι με ταμπλέτα.

Αυτό που κάνω εγώ είναι να ρίχνω την ταμπλέτα απευθείας στον πάτο του πλυντηρίου πιάτων και να κλείνω απλά την άδεια θήκη του απορρυπαντικού.  Έκτοτε δεν έχω ούτε μια χαμένη πλύση και τα πιατικά καθαρίζονται πολύ αποτελεσματικά.

Προσοχή: μην τοποθετείτε ποτέ την ταμπλέτα μέσα στο καλάθι για τα μαχαιροπήρουνα

Φιλιά

Update 1/1/17

Καλή Χρονιά σε όλους! 

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίζετε σχολαστικά με ένα στεγνό πανάκι την υποδοχή του απορρυπαντικού πριν τοποθετήσετε την ταμπλέτα. 

11 σχόλια:

  1. Εμένα μου το ειχε κάνει και ο τεχνικός μου εδειξε πως να ξεβουλώνω τους εκτοξευτηρες νερου απο τα αλατα και πλεον δουλευει κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια φορά το τρίμηνο κι εγώ τα αποσυναρμολογώ και τα καθαρίζω. Είναι μέσα στις οδηγίες χρήσης.

      Διαγραφή
  2. Το έχω αντιμετωπίσει και εγώ αν και το πλυντήριο μου είναι καινούργιο και χρησιμοποιώ πάντα επώνυμο προϊόν. Θα το δοκιμάσω έτσι όπως το λες να δω αν υπάρχει διαφορά. Thanks for the tip Τόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καινουρια συσκευή, αν είναι στεγνή η θήκη όταν βάζεις την ταμπλέτα και εντούτοις δεν λιώνει μπορεί και να είναι τυχαίο...

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο μπλογκ!!! Χαίρομαι που το βρήκα! Καλώς σε βρήκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα τελευταία που χρησιμοποίησα υγρό μου άφηνε στίγματα στα ποτήρια. Τώρα που ξαναπήρα ταμπλέτες είναι οκ! Θέλει όμως μόλις τελειώνει να το ανοίγεις έχοντας κλειστή την πόρτα. Απλά να μην είναι ασφαλισμένη!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχοντας κλειστή την πόρτα δεσμεύονται στο εσωτερικό του πλυντηρίου υδρατμοί. Δεν στεγνώνει ούτε η θήκη έτσι και κολλάει η ταμπλέτα. Εχεις δίκιο!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα θα βαλω πρωτη φορα πλυντήριο πιατων και θα ηθελα να ρωτησω εαν αφαιρουμε το πλαστικο απο την ταμπλέτα πριν την βαλουμε στη θηκη του πλυντηριου ,ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποτέ των ποτών ποτέ!!! διαλύεται μόνη της και σκοπό έχει να προστατέψει τα χέρια μας από τα χημικά...

      Διαγραφή
  6. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας...
    Το πλυντήριο πιάτων μου δεν μηδενίζει το πρόγραμμα του .. Σταματάει στο 1 με αποτέλεσμα να μην έχει ξεπλύνει.. Τι κάνω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;