Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Διατηρείστε το μαιντανό περισσότερο!


noikokirio.blogspot.gr
Βλέπετε το γλαστράκι που έχω στο ψυγείο μου; Είναι ο μαϊντανός που αγόρασα πριν 10 ημέρες.  Όπως βλέπετε διατηρείται ακόμα πράσινος και ακμαίος με λίγα κίτρινα φυλλαράκια εδώ κι εκεί.  

Αυτό που έκανα ήταν να τοποθετήσω το μαϊντανό με δύο δάχτυλα νερό μέσα σε ένα πλαστικό ποτήρι και να τον σκεπάσω με μια πλαστική σακούλα για να προ-στατευτεί από το κρύο.  Θα ήταν καλύτερα να είχα επιλέξει χάρτινη σακούλα γιατί θα μάζευε τα υγρά του μυρωδικού πιο αποτελεσματικά. 

noikokirio.blogspot.gr
Μέρα παρά μέρα αλλάζω το νεράκι του ποτηριού για να διατηρήσω τη φρεσκάδα του μαϊντανού όσο μπορώ περισσότερο.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με άλλα μυρωδικά όπως πχ. άνιθο, μάραθο κλπ.  Περισσότερες πληροφορίες για τη συντήρηση φρούτων και λαχανικών θα βρείτε σε προηγούμενη ανάρτησή μου: Δεν πετάμε τίποτα! (Φρούτα & Λαχανικά Summer edition)

6 σχόλια:

  1. Τι ωραίο κόλπο! Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τα τυλίγω σε χαρτί κουζίνας. Την καλημέρα μου Τόνια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή η ιδέα. Εγώ αγόρασα ένα γλαστράκι με μαϊντανό από τη λαϊκή, με κόστος όσο 2 ματσάκια και έχω φρέσκο μαϊντανό όποτε τον χρειαστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνεις μεγάλη κατανάλωση μαιντανού, το γλαστράκι είναι λύση. Εγώ τον χρησιμοποιώ πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα γι'αυτό είμαι αναγκασμένη να αγοράζω...

      Διαγραφή
  3. Ωραία ιδέα!Θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;