Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ρομποτάκι: καθαρίζει πατώματα κι εσείς κάαααθεστε!

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά τα ρομποτάκια μοσχοπωλούνται.  Εκεί βέβαια τα σπίτια είναι μεγάλα και οι δουλειές του σπιτιού αβάσταχτες.  Αλλά κι εμείς εδώ στη γηραιά ήπειρο είμαι σίγουρη ότι θα τα καλοδεχτούμε...

Τι είναι όμως αυτό το ρομποτάκι και τι κάνει;  Κατ' αρχήν δείτε μια εικόνα για να πάρετε μια γεύση:

housecontrollers.de
Το ρομποτάκι διασχίζει τα πατώματα του σπιτιού και ρουφάει όπως η ηλεκτρική σκούπα ό,τι βρει μπροστά του (σκόνη, τρίχες, ψίχουλα, χαρτάκια, μικρά αντικείμενα κλπ).

Η  παρουσία χειριστή δεν είναι απαραίτητη: μπορεί να ρυθμιστεί και να αρχίσει να λειτουργεί καθημερινά μια καθορισμένη ώρα (πχ. 10 πμ) εντελώς ανεξάρτητο και ...ανέμελο.   Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την εργαζόμενη γυναίκα; Γυρνάει από τη δουλειά της και τα πατώματα λάμπουν!!! 

Σύγκριση με την ηλεκτρική σκούπα:

- δεν πάει παντού από μόνο του. Πάει μόνο όπου μπορεί. Μπορεί να "οδηγηθεί" όμως στα σημεία στα οποία δεν έχει πρόσβαση (πχ. πίσω από τον καναπέ) με το τηλεχειριστήριο που διαθέτει.

- ο κάδος του πρέπει να αδειάζεται μετά από κάθε χρήση.  Ανοίγει εύκολα και απλά πετάς το περιεχόμενο στα σκουπίδια.  Δεν έχει σακούλα σκουπιδιών!

- δεν έχει καλώδιο.  Λειτουργεί με φορτιστή ο οποίος πρέπει να τοποθετείται κοντά σε πρίζα ρεύματος

Αυτό που δοκίμασα εγώ είναι της εταιρείας Μiele (αυτό της φωτογραφίας), δεν το λες φθηνό, είναι αντικειμενικά ακριβό, αλλά πραγματικά η γνώμη μου είναι ότι αξίζει τα λεφτά του αν σας ενδιαφέρει ένα καθαρό σπίτι σε καθημερινή βάση.

Να ένα βιντεάκι για να το δείτε σε ώρα εργασίας:l
https://www.youtube.com/watch?v=Fc5vXlZZ5z8&list=UUx7ACkmUToEAE8Nb01iRHtw

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν θα ήμουν σίγουρη ότι καθάρισε καλά... Θα το ξαναπέρναγα μάλλον κι εγώ χαχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό του έλειπε να μην καθαρίζει καλά με τιμή γύρω στα 600 ευρώ! Μπορείς να γλυστρήσεις πάνω στο παρκέ μετά από 2-3 μέρες καθημερινής χρήσης...

      Διαγραφή

Σχολιάκι;