Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Κάντε το πανάρισμα αλλιώς!


zanzaninfo.gr
Το σνίτσελ είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά αλλά, λόγω οξείας τεμπελίτιδας, βαριέμαι τη διαδικασία του παναρίσματος:  "αλατοπιπέρωσε το κρέας, αλεύρωσέ το, χτύπα τα αβγά, αβγούλωσε το αλευρωμένο κρέας, ρίξε από πάνω τη φρυγανιά να το καλύψει, ρίξτο στο τηγάνι..." Μέσα σε λίγα λεπτά έχει γίνει η κουζίνα μύλος απ' τα αλεύρια, τις φρυγανιές και τα λάδια.  

Η εύκολη και light εναλλακτική;

Πάρτε οποιοδήποτε κομμάτι κρέας σε μορφή φιλέτου (χοιρινό, κοτόπουλο, σολωμό κλπ) και αλατοπιπερώστε το, αλείψτε το με μαγιονέζα (βάλτε light αν προσέχετε) και ρίξτε από πάνω τριμμένη φρυγανιά να το καλύψει λιγότερο ή περισσότερο όπως προτιμάτε.  Βάλτε το στο φούρνο για 30' (ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου) και μετά απολαύστε! 

noikokirio.blogspot.gr
Eίναι μια καλή λύση για παιδιά που δεν τρώνε το ψαράκι τους και για γονείς που δεν θέλουν να αγοράσουν ετοιματζήδικες κροκέτες.

3 σχόλια:

  1. Για δες! Τρομερή λύση, ακούγεται ευκολο και νόστιμο!!! Σίγουρα θα το δοκιμάσω. Μου αρέσουν οι πρακτικές ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως απλή και γρήγορη συνταγή και με έχει κυριολεκτικά βολέψει. Να 'σαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Εναλλακτικά: Μαρινάρισε το κρέας σε λευκό μαγειρικό κρασί για μερικές ώρες, αλάτι και σιμιγδάλι (εγώ βάζω μπόλικο για να γίνει τραγανό). Τηγάνι ή φούρνος, ανάλογα τα κέφια.
    Συγχαρητήρια για το Blog, καλή δουλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;