Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τριγυρνάτε τα βράδια; Να τι πρέπει να γνωρίζετε!

Photo ethel-sinadelfos.blogspot.com

Αν αισθάνεστε ανασφάλεια στις βραδυνές εξόδους σας, δεν είστε η μόνη!  Τα πράγματα έχουν αγριέψει εκεί έξω και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα.

Τι μπορεί να βοηθήσει:

- μαθήματα αυτοάμυνας (ό,τι καλύτερο αλλά ποιος το κάνει!)

- σπρέι πιπεριού: Κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ, το προμηθεύεστε από το ίντερνετ και το έχετε μονίμως στην τσάντα σας.  Εναλλακτικά μια λακ μαλλιών.

- ομπρέλα: όταν ξέρετε ότι θα κυκλοφορήσετε σε σκοτεινό μέρος, πάρτε μαζί σας μια ομπρέλα (μεγάλου μεγέθους).  Σύμφωνα με έρευνες, τα διάφορα κακοποιά στοιχεία αποθαρρύνονται, όταν τα υποψήφια θύματά τους κρατούν ομπρέλα.

- κλειδιά: κρατείστε τα κλειδιά στο χέρι σας βάζοντας κάθε κλειδί ανάμεσα σε κάθε δάχτυλο σαν σιδερογροθιά!!! 

- περπατάτε με γρήγορο βήμα, ψηλά το κεφάλι και με αυτοπεποίθηση

- αν αντιληφθείτε ότι κάποιος σας παρακολουθεί, βγάλτε ένα υποτιθέμενο κινητό από την τσέπη σας και μιλήστε δυνατά σε κάποιο υποτιθέμενο γνωστό σας "Ναι, μπαμπά (Παναγιώτη κλπ), έχω φτάσει, με βλέπεις;"

- αν είναι δυνατόν, μην κουβαλάτε πολλά χρήματα, πιστωτικές μαζί σας και την ταυτότητά σας πάντα σε φωτοτυπία, όχι σε πρωτότυπο.

Αν έρθει η ώρα η κακιά και σας επιτεθούν στο δρόμο, ψυχραιμία! 

-Δώστε τους την τσάντα σας, το ρολόι σας, το δαχτυλίδι σας κλπ. και μην προβάλετε αντίσταση, αν δεν σας παίρνει.

-Αν δεν πρόκειται για κλέφτες, βάλτε τις φωνές, όσο δεν έχετε φωνάξει ποτέ στη ζωή σας.  Έχετε πιθανότητες να γλυτώσετε...

Μια σχετική εκπαίδευση πρέπει να γίνει και στα παιδιά μας: συνήθως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βάλουν τις φωνές και να τρέξουν μακριά.  Ιδιαίτερα οι ΦΩΝΕΣ μπορεί να τους σώσουν τη ζωή...

4 σχόλια:

  1. Πραγματι χρησιμα αλλα εγω προτιμω να μην βγαινω τα βραδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το αποφεύγω ακόμα και για κοντινές αποστάσεις!

      Διαγραφή
  2. Είχα διαβάσει σε εφηβικό περιοδικό (όταν ήμουν έφηβη) πως αν απλά φωνάξεις "βοήθεια" αν σου επιτεθεί κάποιος, πιθανόν και να μη βγει ο κόσμος στα μπαλκόνια ή γενικά να μην τρέξει γιατί μπορεί να φοβηθεί (αν και χλωμό, όταν θα γίνει αυτό στην Ελλάδα δε θα είμαστε πια Ελλάδα!). Αλλά έλεγε να φωνάξεις "φωτιά", γιατί πάντα όταν πρόκειται για φωτιά ο κόσμος τρέχει, αν μη τι άλλο για να προστατέψει την περιουσία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;