Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Πως να καθαρίσετε το μύλο του πιπεριού!

Photo www.cookshop.gr
Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι έχει άλλη χάρη! Δίνει μοναδική γεύση και άρωμα στο φαγητό...

Ο μύλος του πιπεριού όμως θέλει το ... κατιτίς του. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για τον γνωστό μας ξύλινο μύλο.


Εξωτερική περιποίηση: οι ξύλινοι μύλοι μαζεύουν τη βρωμιά σαν μαγνήτες γιατί  τους χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και συμβαίνει πολλές φορές τα χέρια μας να έχουν λίγη σάλτσα, λίγο λάδι κλπ. Για να τους καθαρίσουμε, θα χρησιμοποιήσουμε ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα, αυτό όμως που περιέχει γλυκερίνη για να μη χαλάσουμε το ξύλο.  Συνήθως οι μύλοι έχουν μια επικάλυψη από ανθεκτικό βερνίκι οπότε αντέχουν.  Αν έχετε κάποια αμφιβολία, δοκιμάστε το οινόπνευμα στη βάση του μύλου που δεν φαίνεται.

Εσωτερική περιποίηση:  για να έχει τοπ απόδοση ο μύλος του πιπεριού πρέπει από καιρό σε καιρό να αποσυναρμολογείται και να καθαρίζεται με μια βούρτσα, όπως αυτή που πλένουμε τα μπιμπερό.  Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε νερό και σαπούνι μήπως μείνει νερό μέσα και σκουριάσει ο μηχανισμός.

2 σχόλια:

Σχολιάκι;