Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καθαρίστε τις ζώνες σας!

Όχι, κορίτσια, δεν θα καθαρίσω τις ζώνες τις δερμάτινες και τις συνθετικές σήμερα! 
cyplive.com
Οι ζώνες, στις οποίες αναφέρομαι, είναι οι διάφοροι χώροι του σπιτιού μου και είναι συνολικά πέντε:


1. Κουζίνα
2. Μπάνιο και WC
3. Κρεβατοκάμαρα
4. Καθιστικό και διάδρομος
5. Παιδικό δωμάτιο

Κάθε ζώνη καθαρίζεται μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας από Δευτέρα ως Παρασκευή.  Συνολικά όλο το σπίτι καθαρίζεται με λεπτομέρεια σε διάστημα 5 εβδομάδων.

Τι κάνω όμως από Δευτέρα ως Παρασκευή;

Ζώνη 1: Κουζίνα
Ζώνη 2: Μπάνιο και WC
Ζώνη 5: Παιδικό δωμάτιο


shape.gr
Σίγουρα δεν είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος καθαρισμού για πολυάσχολους που τους ενδιαφέρει να καθαρίσουν πχ. όλα τα σοβατεπί μαζί ή όλα τα έπιπλα μαζί. 

Εμένα με βολεύει γιατί δεν αφήνει κανένα αντικείμενο του σπιτιού παραπονεμένο μέσα στη σκόνη και είναι γρήγορο.  Οταν "του πάρεις τον αέρα", χρειάζεσαι 15 με 20 λεπτά κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και αυτό είναι όλο.

Πως σας φαίνεται το προγραμματάκι; Θα μπορούσατε να το ακολουθήσετε ή "άσε καλύτερα";


5 σχόλια:

  1. ειναι εξυπνο! δεν ξέρω αν θα με βολέψει γιατί δεν το έχω δοκιμάσει και φοβάμαι πως μέχρι να φτάσω στην παρασκευή θα έχουν γίνει μέσα στην σκόνη τα της δευτέρας αλλά αξίζει μια προσπάθεια! πάντως η γενική θεώρηση ότι κάνω ένα δωμάτιο σχολαστικα επί μια εβδομάδα είναι σουπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα κρίνονται εκ του αποτελέσματος! Ως τώρα "περπατάει" καλά το σύστημα. Δεν επαναπαύομαι όμως!

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσει σαν ιδέα, αλλά με πολύ λεπτομέρεια καθαρίζω ένα μήνα και ένα δωμάτιο, σαν οργάνωση από την αρχή. Τα έχω μελετήσει έτσι, ώστε π.χ.το παιδικό δωμάτιο να καθαριστεί και να οργανωθεί λεπτομερώς τον Σεπτέμβριο που είναι να αρχίσουμε την νέα σχολική χρονιά... την κουζίνα τον Ιανουάριο γιατί το χρειάζεται μετά τα Χριστουγεννιάτικα τραπεζώματα κλπ. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι ουσιαστικά είναι το ίδιο σκεπτικό. Το σπίτι καθαρίζεται και οργανώνεται με λεπτομέρεια και με μια εβδομαδιαία συντηρηση δεν το αφήνεις να πάρει την κάτω βόλτα... Καλη σου μέρα.

      Διαγραφή
  3. Einai poli oraio ayto to systima. 8a to dokimaso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;