Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πρωινή Ρουτίνα Καθαριότητας!

Οι παλιότεροι θυμάστε μια διαφήμιση για παιδικό ρόφημα που έλεγε: "το πρωί όταν ξυπνάω πίνω γάλα με κακάο";  Εγώ δεν πίνω γάλα με κακάο αλλά κάνω ορισμένα άλλα πραγματάκια για να κάνω τη ζωή τη δική μου και της οικογένειάς μου ευκολότερη.  Μόνο με μισή ώρα το πρωί! 


1. ΚΡΕΒΑΤΙΑ, ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ: στρώσιμο, "φτιάξιμο"

Είδατε τι κρεβάτι διάλεξα; Τώρα μπορείτε να ονειρευτείτε!


2. ΠΙΑΤΑ: άδειασμα πλυντηρίου πιάτων (εκμεταλλεύομαι το νυχτερινό τιμολόγιο), τοποθέτηση πιατικών πρωινού ή αδέσποτων που τυχόν κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι

Κάνω ένα κέφι με το πλυντήριο πιάτων!!! 
3. ΡΟΥΧΑ: μάζεμα αδέσποτων ρούχων που τυχόν κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι και αν συμπληρώνω πλήρες φορτίο, βάζω ένα πλυντήριο ρούχων να τρέχει.  Οταν τελειώσει η πλύση, βάζω τα ρούχα στο στεγνωτήριο (κακός καιρός) ή απλώνω στον ήλιο.  Αργότερα μες τη μέρα, θα μαζέψω τα ρούχα, θα τα διπλώσω και θα βάλω κατά μέρος αυτά που χρειάζονται σιδέρωμα.

trelokouneli.gr
4. ΜΠΑΝΙΑ: ρίχνω καθαριστικό στις λεκάνες και το αφήνω να δράσει. Με δυο πανάκια (ένα βρεγμένο κι ένα στεγνό) περνάω τους καθρέφτες και τους νιπτήρες όπου υπάρχουν λεκέδες από νερά και οδοντόκρεμες, καθαρίζω τις επιφάνειες της λεκάνης και με το πιγκάλ περνάω το εσωτερικό. Τέλος αδειάζω τα καλαθάκια απορριμάτων (συνήθως μέρα παρά μέρα).

ladafa.gr

5. ΔΑΠΕΔΑ: με μια σκουπίτσα τύπου σουίφερ και ένα στεγνό πανάκι από μικροίνες περνάω όλα τα πατώματα (πλακάκι και ξύλο)

Αρχοντιά, βρε παιδί μου!
Το σπίτι είναι λειτουργικό και δείχνει καθαρό αφού τα "βαριά και ανθυγιεινά" έχουν ήδη γίνει.

Επειδή βαριέμαι εύκολα με χρονομετρώ κάθε μέρα και η διαδικασία γίνεται παιχνιδάκι.

3 σχόλια:

  1. Γεια σου Τόνια, υπέροχη η σελίδα σου, συγχαρητήρια! Μια και δεν έχω καιρό που μετακόμισα στο νέο μου σπίτι με εξυπηρετεί πολύ το σύστημά σου. Έχω κι ένα θεματάκι και ξεχνάω εύκολα τι θέλω να κάνω (ιδίως αμα περάσω από ένα δωμάτιο που θέλει συμμάζεμα), οπότε θα με βολέψει και το χρονομέτρημα!! Λέω να τα σημειώσω κιόλας σε ένα τετράδιο για να μην τα ξεχνάω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες! Ελπίζω πραγματικά να σε βολέψει το σύστημα.

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα!Πολύ καλή η δουλειά που κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;