Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Ως Εισαγωγή


Καλωσήρθατε και ελπίζω να μείνετε στην παρέα μας!

Τι καλά και τι ωραία ήταν τότε που έμενες σπιτάκι σου με τη μανούλα σου να σου οργανώνει το τι θα φάς, τι θα πιείς και πως θα ντυθείς («Με το άσπρο το παντελόνι κάθονται, παιδί μου, πάνω στο γρασίδι;»)! Πάνε όμως οι καλές εκείνες μέρες της ανεμελιάς. Μια ωραία πρωία βρίσκεσαι με δουλειά, σπίτι, σύντροφο, παιδιά, κατοικίδια... και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις...

Στην καταπληκτική εκείνη περίπτωση που το χρήμα ρέει άφθονο, τα πράγματα είναι απλά: αρχίζεις τα τηλέφωνα. Και να σου η οικονόμος που καθαρίζει, σιδερώνει, μαγειρεύει, κρατάει παιδιά, οργανώνει ντουλάπες, σου θυμίζει τα γενέθλια του δεύτερου εξαδέλφου σου Μάκη κλπ. ενώ εσύ συνεχίζεις τις δραστηριότητές σου ακάθεκτος,-η. Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις κάνε κουράγιο καλέ,-ή μου φίλη,-ε και τουλάχιστον για τα πρακτικά θέματα της ζωής μη χολοσκάς! Εδώ είμαστε εμείς κι έχουμε ετοιμάσει έναν οδηγό για την οργάνωση και διοίκηση του σπιτιού και του οικογενειακού βίου που θα βοηθήσει τους αρχάριους και θα συντονίσει τις προσπάθειες εκείνων που λένε ότι οι 24 ώρες δεν τους είναι ποτέ αρκετές.

Ο,τι θα δείτε γραμμένο παρακάτω δεν αποτελεί πρωτοτυπία, είναι γνώση μαζεμένη:

α) από τον τρόπο οργάνωσης παραδοσιακών νοικοκυριών
β) από μοντέρνους ειδικούς οργάνωσης που εκθέτουν τις απόψεις τους μέσα από βιβλία ή μέσα από το διαδίκτυο και
γ) από τα προσωπικά βιώματα της γράφουσας, η οποία βρέθηκε 30 χρονών μεγαλοκοπέλα να μην ξέρει να βράσει ούτε αβγό…

Επίσης πρέπει να τονίσω ότι δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόσει κανείς όλα όσα του προτείνω. Καλό θα ήταν να δοκιμάσει κι αν ταιριάζουν στη ζωή και την καθημερινότητά του, τότε ας τα εφαρμόσει με δική του ευθύνη...

Τις αρχές μέσα στις οποίες κινείται το blog μπορεί κανείς να τις συνοψίσει στα ακόλουθα σημεία:
  1. Οχι στην (οργανωτική) τελειότητα-τελειομανία. Ασε που δεν υπάρχει! Κλέβει άλλα πράγματα πιο σπουδαία απ’ τη ζωή (συντροφικότητα, κοινωνικότητα κλπ).
  1. Πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι έστω και λίγο αλλά μέσα σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για να δούμε αποτελέσματα. Οργάνωση δεν βλέπει κανείς μέσα από ατέλειωτες λίστες και αόριστες επιθυμίες.
Θα τα πούμε όμως παρακάτω αναλυτικότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάκι;