Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ατμόσφαιρα spa στο μπάνιο σας!

Και ποιος δε θέλει ένα μπάνιο φιλόξενο και αεράτο, ένα χώρο ευεξίας και αναζωογόνησης!  Επειδή όμως είναι δύσκολο να το γκρεμίσεις και να το αντικαταστήσεις με spa, σας δίνω παρακάτω μερικές ιδέες που μπορεί να βελτιώσουν δραματικά την ατμόσφαιρα αυτού του τόσο ιδιωτικού χώρου με μικρό κόστος:

1. Φυτά, πράσινα φυτά που αντέχουν στην υγρασία όπως παχύφυτα (succulents) και κάκτοι

Αποτέλεσμα εικόνας για succulent
momtastic.com
Μου αρέσει που φύτεψε τα φυτά της μέσα σε λευκά φλυτζάνια!!!


2. Αξεσουάρ (σαπουνοθήκη, dispenser υγρού σαπουνιού και κρέμας χεριών, θήκη για οδοντόβουρτσες και βεβαίως πετσέτες). Για πολύ μικρούς χώρους βοηθάει να διαλέξουμε ομοιόμορφο ή συμπληρωματικό χρώμα για τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν

livingwithwhite.com
3. Τάξη & Οργάνωση: μόνο τα απαραίτητα σε "δημόσια" θέα και μάλιστα όμορφα τοποθετημένα πχ. μέσα σε ένα δίσκο ή κουτί από φυσικά υλικά.  Τα υπόλοιπα τακτοποιημένα στο ντουλάπι ή στα συρτάρια.

styleathome.com
4. Φωτισμός: αν κάνετε το make-up σας στο μπάνιο χρειάζεστε δυνατό φως ημέρας για τους λαμπτήρες σας, αν πάλι χρησιμοποιείτε το μπάνιο πιο πολύ για να χαλαρώσετε επιλέξτε έμμεσο και ζεστό φωτισμό.

netlightning.co.uk
5. Αρωματισμός χώρου: πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει τη μυρωδιά της χλωρίνης, του απολυμαντικού ή στην καλύτερη περίπτωση του σαπουνιού που χρησιμοποιούμε συχνά για τα χέρια μας.  Γιατί όχι ένα δοχείο με αρωματικό υγρό συνοδευόμενο από ξυλάκια μπαμπού για πιο μόνιμο αποτέλεσμα (γιατί να τα φυλάμε μόνο για το καθιστικό;);

loccitane.com

6. Τεχνολογία: στο βαθμό που χαλαρώνει ή εξιτάρει ευχάριστα για να αρχίσουμε, να συνεχίσουμε ή να τελειώσουμε τη μέρα μας (ραδιόφωνο, ipοd, κλπ)

wowbathroomideas.net
Προσπαθήστε να μειώσετε τη χλωρίνη και τα απολυμαντικά για να μπορέσετε να απογειώσετε την εμπειρία σας μέσα στο μπάνιο!











5 σχόλια:

  1. Αυτό το ξύλινο σετάκι πολύ μου άρεσε! Να προσθέσω και τα κεριά που φτιάχνουν μια πολύ όμορφη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπωσδήποτε τα κεριά κάνουν τη διαφορά... Να 'σαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Αυτο που γραφεις για το φωτισμο και το μακιγιαζ ισχυει,αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα να χρησιμοποιησουμε το φως της ημερας σε καθε περιπτωση χρειαζομαστε δυνατο φωτισμο.Πολυ ωραια η ιδεα σου για φυτα μεσα στο μπανιο.Τα τοποθετουμε στο παραθυρο φανταζομαι ή ταιριαζουν και αλλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από το φυτό. Υπάρχουν ορισμένα που δεν χρειάζονται πολύ φως. Ρώτησε σε κάποιο φυτώριο να σου πουν συγκεκριμένα. Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;