Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το καλαθάκι με τα καθαριστικά μου!

Τι χρησιμοποιώ για να καθαρίσω καθιστικό και κρεβατοκάμαρες; Και μιλάω μόνο για αυτούς τους χώρους γιατί στην κουζίνα και στα μπάνια παίζουν τελείως διαφορετικά προιόντα και εργαλεία. Πάμε να δούμε!



Τα λέτε πολλά; Για μένα είναι τόσα όσα χρειάζονται και θα σας τα δείξω αναλυτικά παρακάτω:




Η ηλεκτρική μου σκούπα με τα τρία εξαρτήματά της: είναι μια Miele Baby Care (φτιαγμένη για οικογένειες με μωρά λόγω των ειδικών φίλτρων της), αρκετά ελαφριά και πολύ βολική. 

Δεν ξεχνάω όταν αλλάζω σακούλα να ρίχνω στο πάτωμα μια κάψουλα βανιλίνη (αυτή που βάζουμε στο κέικ!) και έτσι όλα τα επόμενα σκουπίσματα μοσχοβολάνε!


Τα εξαρτήματά της μου λύνουν τα χέρια με πολλούς τρόπους: το ρύγχος είναι για όλες τις δυσπρόσιτες γωνίες, η πλατιά βούρτσα ιδανική για καναπέδες και η στρογγυλή βούρτσα είναι σούπερ για ξεσκόνισμα!!!! Δεν αφήνει τίποτα: απλά επειδή είναι τραχιές οι τρίχες της δεν θέλει πίεση πάνω σε ευαίσθητα υλικά γιατί μπορεί να τα γραντζουνίσει.


Αυτό το ξεσκονιστήρι με την μακριά λαβή είναι σωτήριο για αράχνες και σκόνες που κάθονται στο ταβάνι και στις κόγχες των τοίχων.  Επίσης το χρησιμοποιώ για το πίσω και κάτω μέρος των καλοριφέρ και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω.  Πιο πριν χρησιμοποιούσα μια σκούπα ή το σουίφερ με ένα πανάκι.  Καμμία σύγκριση!


Το καλαθάκι με τα καθαριστικά μου! Για να το δούμε καλύτερα:



Το αγόρασα από κατάστημα με είδη κήπου. Είναι ξύλινο, σχετικά ελαφρύ, ανθεκτικό και χωράει όλα όσα μου χρειάζονται:

- τα γάντια μου
- το μικρό κίτρινο σετ φαράσι-σκούπα
- τη μεγάλη βούρτσα με το πράσινο χερούλι για τα παντζούρια
- το ρολλό για τα καπέλα των φωτιστικων
- το μαύρο πινέλο μακιγιάζ για ξεσκόνισμα δύσκολων σημείων
- το "μαγικό" σφουγγάρι (magic eraser) για τοίχους
- τα πανάκια μικροινών
- 2 καθαριστικά για ξύλινα έπιπλα (ένα για όσα έχουν φινίρισμα και ένα diy για όσα δεν έχουν)
- ένα καθαριστικό για γυάλινες επιφάνειες και γενικά (το κίτρινο σπρέι)

Για τα πατώματα έχω μια σκουπίτσα για σφουγγάρισμα (αριστερά) και το γνωστό Swiffer για ξεσκόνισμα:


Η μπλε βούρτσα που βλέπετε είναι για να καθαρίζω το πανί της σφουγγαρίστρας στο νιπτήρα του μπάνιου για να το ξαναχρησιμοποιήσω. (Θα τη βρείτε σε είδη για κατοικίδια!!!)



 Και τέλος το σκαμνάκι μου για να φτάνω ψηλότερα!
 

Σχόλια - απορίες - ερωτήσεις από κάτω. Πολλά φιλιά! Θα τα πούμε σύντομα!

3 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι αυτό με την μπλε βούρτσα δεν το κατάλαβα. Όχι τίποτα άλλο την έχω κι εγώ για το σκυλάκι μου και δεν είχα ιδέα ότι θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω κι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως θα δεις το πανί που χρησιμοποιώ για το σφουγγάρισμα είναι "μαλλιαρό". Οπότε, όταν το ξεπλένω για να το χρησιμοποιήσω σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, το τρίβω με την μπλε βουρτσα του σκύλου και απορρυπαντικό και βγαίνει όλη η βρωμιά, η οποία αφαιρείται πανεύκολα γιατί η βούρτσα έχει ένα κουμπί/μοχλό που την αφαιρεί "αυτόματα". Ελπίζω να είναι τώρα πιο κατανοητό. Σημ. ο σκύλος μου έχει άλλη βούρτσα!!!

      Διαγραφή
    2. Oκ! Κατάλαβα. Εγώ την έχω σε αχρηστία γιατί η καλομαθημένη μου δεν την θέλει. Μόνο χώρο πιάνει γιατί λυπάμαι να την πετάξω. Τώρα ξέρω τι θα την κάνω. Ευχαριστώ !!!

      Διαγραφή

Σχολιάκι;