Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Οργανώνω τα άπλυτά μου!

Βλέπετε το κίτρινο αντικείμενο που βρίσκεται τώρα στο χωλ του σπιτιού μου; Πριν μερικές μέρες βρισκόταν στο μπάνιο και "μάζευε" όλα τα άπλυτα του σπιτιού.   Τώρα "μαζεύει" όλα τα πραγματάκια που χρειάζεται ένας σκύλος...  Το πρόβλημα με αυτό το αποθηκευτικό μέσο ήταν το μέγεθός του.  Ενώ βάζω πλυντήριο σχεδόν κάθε μέρα, αυτό γέμιζε τόσο γρήγορα που τα ρούχα ξεχείλιζαν και το μπάνιο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο...Η λύση ήρθε σε μια από τις πρωινές "αναγκαστικές" βόλτες που κάνω με το σκύλο. Βρήκα αυτή τη ραφιέρα παρατημένη να την λούζει η βροχή και σκέφτηκα να την υιοθετήσω!  Όσο υπάρχει η χλωρίνη δεν με προβληματίζει τίποτα...


Πήγα στο Jumbo και αγόρασα τέσσερα μαύρα, πλαστικά κουτιά με χερούλια αριστερά και δεξιά, τα οποία ταιριάξανε ακριβώς στις διαστάσεις της ραφιέρας. Κόστος: 2,99 Χ 4 = 12 ευρώ.


Πρόσθεσα ετικέτες (λευκά, σκούρα, πετσέτες και ευαίσθητα).  Τοποθέτησα ένα-δυο μικροαντικείμενα πάνω από τη ραφιέρα και από εκείνη τη στιγμή άρχισε η ανακούφιση της μάνας-νοικοκυράς... Επιτέλους λίγη τάξη και οργάνωση σε μια δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται καθημερινά και αγχώνει.


Μπορεί να παρατηρήσατε ότι η ραφιέρα θα χωρούσε λογικά και πέμπτο κουτί και ίσως γίνει κι αυτό στο μέλλον.  Απλά τώρα που βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο παρατηρώ ότι χρειάζομαι περισσότερο χώρο για πετσέτες-σεντόνια καθώς και για σκούρα ρούχα, γι' αυτό και άφησα τα δύο κενά που θα δείτε.  

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τώρα αρχίζει το έργο "Εκπαιδεύοντας το σύζυγο και την κόρη" γιατί εκεί είναι το κλειδί του εγχειρήματος.  Για να δούμε... 

2 σχόλια:

Σχολιάκι;