Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μυρωδιές στα ντουλάπια της κουζίνας


queen.gr
Κυριακή πρωί και θέλεις όσο τίποτε άλλο να φτιάξεις το πρώτο καφεδάκι της ημέρας. Ανοίγεις το ντουλάπι της κουζίνας για να πάρεις το αγαπημένο σου φλυτζάνι κι έρχεται καταπάνω σου μια απόκοσμη μπόχα.  Και τότε θυμάσαι ότι χθες τηγάνισες ψάρια...

Οι οσμές εύκολα δεσμεύονται μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον απωθητικό.  Η προφανής λύση είναι να βγάλεις έξω όλο το περιεχόμενο του ντουλαπιού και να καθαρίσεις τις επιφάνειες με ζεστό νερό και υγρό για τα πιάτα ή λίγο ξύδι.

Εγώ ρώτησα κι έψαξα και κάποιος μου είπε ΓΑΛΑ. Αυτό έκανα: άφησα για αρκετές ώρες (μισή μέρα περίπου) μέσα στο κλειστό ντουλάπι ένα μικρό ποτήρι γάλα. Η μυρωδιά της κουτσομούρας εξαφανίστηκε ως δια μαγείας.

Μόνο μην το επιχειρήσετε κατακαλόκαιρο!

4 σχόλια:

  1. ωραια ιδεα. κατακαλοκαιρο το γαλα θα ξινισει και βρωμοκοπαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως έχεις κάποια πρόταση για καινούργια ντουλάπια που μυρίζουν σαν.. καινούργια ντουλάπια; Στο ένα που έχω μέσα καφέδες, δημητριακά και κακάο μοσχομυρίζει. Στο άλλο που έχω μόνο πιατικά, έχω μονίμως το μισό ντουλάπι ανοιχτό για να αερίζεται! Αλλά δεν το θέλω ανοιχτό, το θέλω κλειστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω να σου προτείνω τίποτα περισσότερο από ένα καλό πέρασμα με ξύδι. Πιθανόν να ελαττώσει το πρόβλημα. Για την "ξυδίλα" μην ανησυχείς σε μισή ωρίτσα θα έχει φύγει.

      Διαγραφή

Σχολιάκι;