Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μαγιό: συντήρηση και φροντίδα



Βρήκατε επιτέλους το τέλειο μαγιό και είστε έτοιμες για παραλία; Με προσεκτική χρήση ίσως το κρατήσετε και το επόμενο καλοκαίρι. Τι πρέπει να προσέξετε:

Τα μαγιό ταλαιπωρούνται από τα αντηλιακά, το αλατισμένο νερό, το νερό της πισίνας και τον ήλιο.  Μετά από κάθε χρήση λοιπόν:


1. αρχικά ξεβγάζουμε το μαγιό και μετά το αφήνουμε να μουλιάσει για 10'-15' στο νερό της βρύσης για να φύγει η μεγάλη ποσότητα αντηλιακού, αλατιού, αυτομαυριστικής λοσιόν, χλωρίου κλπ.

2. το πλένουμε στο χέρι σε χλιαρό νερό με λίγο υγρό απορρυπαντικό χωρίς να τρίβουμε.  Όχι στο πλυντήριο, θα χάσει τη φόρμα του.

3. το απλώνουμε στη σκιά (ποτέ απευθείας στον ήλιο) για να στεγνώσει ιδανικά πάνω σε μια πετσέτα

Γενικά δεν φοράμε το ίδιο μαγιό κάθε μέρα.  Αφήνουμε ένα διάστημα 24 ωρών για να επανέλθει το υλικό στη φόρμα του

Extra tipς

- Κόλλησε πίσσα πάνω στο μαγιό σας; Βάλτε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη πάνω στο λεκέ και τρίψτε ελαφρά. Θα δείτε το λεκέ να εξαφανίζεται μαγικά...

- Γέμισε άμμο το μαγιό σας; Δύσκολα τα πράγματα...  Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι, αφού μουλιάσετε, πλύνετε και στεγνώσετε το μαγιό σας, να το τρίψετε με μια στεγνή πετσέτα ή με μια μαλακή βούρτσα.  Αν έχει εγκλωβιστεί μεγάλη ποσότητα άμμου ανάμεσα στα δύο στρώματα υφάσματος που συνήθως έχουν τα μαγιό, τότε κόψτε με ένα ψαλιδάκι το εσωτερικό ύφασμα κοντά στη ραφή, αφαιρέστε την άμμο και ράψτε το πάλι στη θέση του. 

- Μυρίζει περίεργα το μαγιό σας; Μετά το πλύσιμο κάντε ένα ξέβγαλμα με ξύδι. Η μυρωδιά θα φύγει και τα όποια βακτήρια τη δημιουργούν θα πάνε περίπατο... 

Καλό καλοκαίρι, κορίτσια!

3 σχόλια:

Σχολιάκι;