Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Καθαρίστε το βρώμικο θερμός σας

Photo www.parousiasi.gr

Ξέρετε πολύ καλά ότι ο γαλλικός καφές παραμένει αναλλοίωτος, αν τον τοποθετήσετε, αμέσως μετά την παρασκευή του, σε ένα θερμός.  Δυστυχώς πολύ συχνά "κάθεται" πάνω στο εσωτερικό υλικό (γιαλί ή ανοξείδωτο) και το χρωματίζει.

Η λύση είναι απλή: ζεστό νερό και ξύδι ή μαγειρική σόδα.  Αφήνουμε το μίγμα κάμποσες ώρες ή και αποβραδίς και σαν από θαύμα οι λεκέδες εξαφανίζονται.

Το δύσκολο σημείο είναι το λάστιχο που εφαρμόζει είτε στο καπάκι του θερμός είτε εσωτερικά στο σκεύος.  Αν είναι λευκό ή μπεζ ο λεκές από καφέ είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί. Εκεί βοηθάει αποτελεσματικά η χλωρίνη, όπως σε όλες τις λαστιχένιες επιφάνειες.  Εφαρμόζετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα, αφήνετε να δράσει για 15' περίπου και ξεβγάζετε με νερό πάρα πολύ καλά.

Προσοχή!
Μη δοκιμάσετε να απολυμάνετε με χλωρίνη θερμός που χρησιμοποιείτε για τις ανάγκες βρέφους (ζεστό νερό, ζεστό γάλα κλπ).  Ποτέ δεν ξέρετε πόσο καλά το έχετε ξεβγάλει κι αν έχει μείνει μικροποσότητα χλωρίνης στις εσοχές του λάστιχου.  Για το σκοπό αυτό ενδείκνυνται το ξύδι και η μαγειρική σόδα.

Για να αποφύγουμε τη μυρωδιά που μπορεί να παραμείνει μέσα στο θερμός μετά από κάθε χρήση, δεν το αποθηκεύουμε ποτέ κλειστό.  Για να απορροφηθεί τυχόν άσχημη μυρωδιά τοποθετούμε ένα κύβο ζάχαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάκι;