Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ξέρεις από ανακύκλωση;



Photo ed-pirgou.blogspot.com

Είδα τον τελευταίο καιρό μια διαφήμιση της "Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης" και συνειδητοποίησα ότι με τη συμπεριφορά μου μάλλον δυσκόλευα το τόσο σημαντικό έργο αυτών των ανθρώπων.  Τι έκανα λάθος:

1ο Λάθος:
-έριχνα στους κάδους τις συσκευασίες των τροφίμων χωρίς να τις έχω αδειάσει προηγουμένως από το περιεχόμενό τους (πχ. γάλα, νερό, χυμό κλπ)

Σωστό:
-τώρα ΑΔΕΙΑΖΩ τις συσκευασίες ΕΝΤΕΛΩΣ και ξεβγάζω με λίγο νεράκι ό,τι έχει περισσέψει. Ξεχωρίζω επίσης τη συσκευασία από το καπάκι της.

2ο Λάθος:
- έριχνα τις προς ανακύκλωση συσκευασίες τοποθετημένες σε νάυλον σακούλες

Σωστό:
- τώρα ρίχνω τις συσκευασίες μου ΧΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ και τη νάυλον σακούλα ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ από τις συσκευασίες (πάλι μέσα στον μπλε κάδο)

3ο Λάθος:
-έριχνα τα χαρτοκιβώτια μέσα στον κάδο χωρίς να τα διπλώσω

Σωστό:
-τώρα ΔΙΠΛΩΝΩ ΤΑ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΑ για να εξασφαλίσω περισσότερο χώρο μέσα στον κάδο για τον επόμενο

Επίσης:
Το χαρτί είναι ανακυκλώσιμο υλικό, όχι όμως αν έχετε σκουπίσει με αυτό πχ. τη σάλτσα ντομάτας που σας έπεσε στο τραπεζομάντηλο.  Τότε πρέπει να τοποθετηθεί στον πράσινο κάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στο www.herrco.gr και δείτε το πολύ ενημερωτικό βιντεάκι της αρχικής σελίδας (ιδιαίτερα αν σας ενδιαφέρει να μάθετε πού επιτέλους πηγαίνουν αυτά τα σκουπίδια;)

Και να μην ξεχνάμε ότι:
 
- οι μπαταρίες μπαίνουν στα ειδικά κουτιά της εταιρείας ΑΦΗΣ
- οι λάμπες φωτισμού παραδίδονται στα καταστήματα ηλεκτρικών

- τα φάρμακα και καλλυντικά παραδίδονται στα φαρμακεία

6 σχόλια:

  1. Γεια σου Τόνια!Κάνουμε οικογενειακώς ανακύκλωση εδώ και πολλά χρόνια! Και με λυπεί να βλέπω τόσους να κάνουν αυτά τα λάθη.. Λίγο παραπάνω ενδιαφέρον..Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο! Οποιος έχει τον μπλε κάδο δίπλα στο σπίτι του και δεν ανακυκλώνει είναι τελείως απαίδευτος, το λιγότερο που μπορώ να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, εγώ τώρα κατάλαβα ότι έχεις μπλογκ ! Ευτυχώς δεν άργησα το ίδιο για να μάθω πώς γίνεται σωστά ανακύκλωση. Μόνο που μας πήραν τον κάδο ανακύκλωσης από τη γειτονιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τονια καλησπέρα! Κάνεις πολύ πολύ καλή δουλειά σε αυτό το μπλογκ... Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Θα σε επισκευθώ λίαν συντόμως!

      Διαγραφή

Σχολιάκι;