Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Τα καστανά τα μάτια σου!

Αν και για κάποιο λόγο νομίζω ότι έχουν αυξηθεί οι Ελληνίδες με γαλανά ή πράσινα μάτια, στην πλειοψηφία μας είμαστε καστανομάτες και οι περισσότερες μάλλον όχι πολύ ευχαριστημένες με το συμπαθητικό χρώμα του κάστανου που έχουν τα ματάκια μας...

Εντάξει, είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα ματιών στον κόσμο, το έχει η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πάνω στη γη.  Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μάτια καστανά που είναι εξωπραγματικά ωραία.  Για δείτε τι ποικιλία κυκλοφορεί στη φύση με βάση το ζεστό αυτό χρώμα και προσαρμόστε ανάλογα το μακιγιάζ σας:



Σκούρα Καστανά Μάτια (τα γνωστά μας μαύρα):
Αυτά τα αισθησιακά μάτια, που έχουν πολυτραγουδηθεί, θα τα τονίσετε με σκούρα χρώματα όπως το μελιτζανί, το γκρι του κάρβουνου ή με σκούρα ουδέτερα χρώματα.
Μεσαία καστανά μάτια:
Στα μάτια αυτά ταιριάζουν όλα τα χρώματα.  Είναι ένας ουδέτερος καμβάς όπου μπορείς να ζωγραφίσεις τα πάντα.  Όσες τα έχετε, χαρείτε τα!

Ανοιχτά καστανά μάτια (hazel eyes): 
Αυτά τα μάτια έχουν σκούρα πράσινη ίριδα και μικρότερες περιοχές ή ραβδώσεις καφέ ή κίτρινες.  Συνήθως φαίνονται καστανά και στο φως πράσινα. Για να "βγάλετε" το πράσινο προς τα έξω, χρησιμοποιήστε σκιές σε ζεστά μεταλλικά χρώματα όπως το σαμπανιζέ, του χαλκού, το χρυσό-χακί και υπογραμμίστε με ένα καφέ μολύβι.

Photo flickr.com

Κεχριμπαρένια μάτια (amber eyes)
Τα σπάνια αυτά μάτια έχουν απόχρωση κιτρινωπή/χρυσαφιά/πορτοκαλί ανάμικτη με της σκουριάς/του χαλκού.  Χρησιμοποιήστε μολύβια ή σκιές σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου ώστε να δείτε ποιο αναδεικνύει πιο πολύ τα μάτια σας.


6 σχόλια:

  1. Eγώ έχω ανοιχτά καστανά(μελί)
    Μπορεί στους περισσότερους να αρέσουν τα ανοιχτόχρωμα μάτια αλλά εγώ λατρεύω τα μαύρα μάτια!Μου αρέσουν πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις καστανών ματιών και έχω προσέξει κάτι απίστευτες παραλλαγές σε φίλους και γνωστούς. Τα μαύρα μάτια είναι όμως αξεπέραστα...

      Διαγραφή
  2. ενα θα σου πω:
    τα μαυρα και τα καστανα ειναι για αριστοκρατες
    τα πρασινα και γαλανα για σκυλους και για γατες!!

    οπως καταλαβες...καστανοματα και εγω!!

    σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καστανο ανοιχτό με λίγο πράσινο για μένα, αλλα για να το δεις υπάρχουν προυποθεσεις(φωτισμός ρούχα κτλ)! Ευχαριστούμε για τις συμβουλές κ χρόνια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;