Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τι δώρο να τους πάρω;

Photo gr.dreamstime.com

Δεν έχω ψωνίσει ακόμα δώρα για τα Χριστούγεννα.  Σήμερα έκανα μια βόλτα στην αγορά, είδα κάποια πράγματα και νομίζω ότι έχω προσανατολιστεί.

Το να αγοράσω δώρο για γυναίκες ποτέ δε με προβλημάτισε. Ο εμπορικός κόσμος είναι φτιαγμένος για τις γυναίκες.  Μεγάλες-μικρές, ψηλές-κοντές, αδύνατες-παχουλές, εκκεντρικές-συντηρητικές, καλόγουστες-κακόγουστες: υπάρχουν μαγαζιά για όλα τα γούστα...  


Εκεί που τα "παίζω" είναι με τους άντρες.  Τα τυπικά ανδρικά δώρα στερούνται φαντασίας, είναι μονοκόμματα και με κάνουν να ντρέπομαι.  Ντρέπομαι να ομολογήσω πόσα πράγματα "χρειάζεται" μια γυναίκα και πόσα λιγότερα ένας άντρας

Λοιπόν να η λίστα που έφτιαξα για προσωπική μου χρήση:

Για τον σύζυγο:

- πορτοφόλι (έχει σκεβρώσει σε μικρό χρονικό διάστημα.  Ε! βέβαια, όταν το βάζεις συνέχεια στην κωλότσεπη του τζιν)
- ζώνες καφέ και μαύρη (έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται...)
- γραβάτες (η γραβάτα για τον άντρα είναι όπως η τσάντα για τη γυναίκα. Όσο πιο πολλές τόσο καλύτερα. Ευτυχώς είναι πιο οικονομικές)
- τεχνολογία (εδώ τι να πω; δεν ξέρω ειλικρινά γιατί οι γνώσεις του είναι σαφώς ανώτερες από τις δικές μου! Αν τον ρωτήσω, δεν θα είναι έκπληξη!)
- βιβλία (είναι καλοδεχούμενα αλλά δεν έχει χρόνο να διαβάζει...)
- ρούχα - παπούτσια (ίσως κάποιο πουκαμισάκι...)
- εισιτήρια για το αγαπημένο του συγκρότημα που θα έρθει του χρόνου στην Ελλάδα (καλό;;;)

Για γονείς, πεθερικά, γιαγιάδες/παππούδες:

- παντοφλίτσες 
- νυχτικά, πυτζάμες
- ρόμπες για το σπίτι
- μπουρνούζι για το μπάνιο
- ζακετούλες
- βιβλία (με μεγάλη γραμματοσειρά)
- συνδρομή σε αγαπημένο περιοδικό
- εκτιμούν επίσης χριστουγεννιάτικα λευκά είδη (πχ. ένα ράννερ, ένα τραπεζομάντιλο, πετσέτες μπάνιου κλπ)

Προσοχή στις αγορές κασκόλ ή πλεκτών με λαιμό.  Λόγω κλιμακτηρίου πολλές γυναίκες δεν τα ανέχονται πάνω τους.

Αν το δώρο προορίζεται για τα πεθερικά σας, απαραίτητη η κάρτα αλλαγής.  Επίσης φροντίστε το δώρο να είναι όσο γίνεται "μοντέρνο", δηλαδή, μη δωρίσετε τραγιάσκα στον πεθερό που νεανίζει...

Για τους φίλους και τους γνωστούς ένα καλό κρασί, ένα βιβλίο, ένα CD/DVD, ένα γούρι, ένα φουλάρι, ένα μικρό αξεσουάρ είναι το καλύτερο δώρο.
 
Για παιδικά δώρα δε θα αναφερθώ.  Τα μαγαζιά είναι γεμάτα με δώρα για όλα τα βαλάντια.

Μια οικονομική ιδέα στην περίπτωση που έχετε να κάνετε δώρα σε πολλά παιδάκια είναι να αγοράσετε από το κέντρο της Αθήνας (έκθεση μετρό Συντάγματος) παιδικά βιβλία στοκ με 5 ευρώ από καλούς συγγραφείς και καλούς εκδοτικούς οίκους (Πατάκης, Μίνωας).  Στη συνέχεια να αγοράσετε χαρτί περιτυλίγματος και τσαντούλες χάρτινες πχ. από ένα Jumbo και έτσι πολύ οικονομικά να μην αφήσετε κανένα παραπονεμένο.  

Επίσης στο εμπορικό κέντρο Riverwest (Λεωφόρος Κηφισού, Αθήνα) υπάρχει εκποίηση-παζάρι βιβλίων με έκπτωση ως και 70%. 

Και για μένα; Το δουλεύω ακόμα...

4 σχόλια:

  1. Γεια σου Τόνια. Πολύ ωραίες οι ιδέες σου, μόλις έμαθα για κάποιο βραβείο που είχα πάρει και δεν το ήξερα. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να λάβω μηνύματα... θα το ανακαλύψω όμως, μέχρι τότε Καλά Χριστούγεννα... και σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον τα εισητηρια για τον αντρουλη. Για τους παππουδες δεν αποφευγουμε μονο τις τραγιασκες αλλα και τις παντοφλιτσες.Οπως και τις πυζαμες. Κανουν περιεργους συνειρμους (νοσοκομειο, χαμομηλι κτλ). Ποσο κραταει η εκθεση στο Συνταγμα γιατι με ενδιαφερει. Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μετρό Συντάγματος αυτή τη στιγμή δεν θα βρεις το συγκεκριμένο περίπτερο. Ομως ξαναλειτουργεί (στο μετρό Συντάγματος) στις 27-31/12. Το ίδιο κατάστημα (λέγεται BOOKATO) έχει περίπτερο αυτή τη στιγμή στην Χριστουγεννιάτικη Εκθεση στο Ζάπειο. Το κύριο κατάστημά τους με μεγάλη ποικιλλία βρίσκεται στη Λεωφ. Κηφισίας 90 στους Αμπελόκηπους (στάση Ερυθρός - μετρό Πανόρμου). Καλά ψώνια!

      Διαγραφή

Σχολιάκι;