Αφιερωμένο αυτό το χορταστικό φαγάκι στην Κατερίνα και το blog της "Κυριακή στο σπίτι" (sundaysprojects@blogspot.gr).
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ
1/2 κιλό πένες
1/2 φλιτζάνι ροκφόρ
8 φέτες μπέικον
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 και 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
4 κουταλιές γιαούρτι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Εκτέλεση:
1. Κόβετε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες, τις βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρετε.
2. Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε
3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύετε γρήγορα με το σύρμα για να μην σβολιάσει.
4. Προσθέτετε λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε πάλι, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
5. Αφήνετε λίγο να κρυώσει, ρίχνετε το ροκφόρ, τη γραβιέρα, το γιαούρτι και την παρμεζάνα (εκτός από λίγη) και ανακατεύετε.
6. Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με το μπέικον και την μπεσαμέλ.
7. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε το μείγμα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
8. Βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε το φαγητό για 30 λεπτά.
9. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
Από το βιβλίο της Σοφίας Σκούρα "Γεύσεις Χειμώνα-100 επιλεγμένες συνταγές" Εκδ. Φυτράκη
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ
1/2 κιλό πένες
1/2 φλιτζάνι ροκφόρ
8 φέτες μπέικον
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 και 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
4 κουταλιές γιαούρτι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Εκτέλεση:
1. Κόβετε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες, τις βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρετε.
2. Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε
3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύετε γρήγορα με το σύρμα για να μην σβολιάσει.
4. Προσθέτετε λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε πάλι, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
5. Αφήνετε λίγο να κρυώσει, ρίχνετε το ροκφόρ, τη γραβιέρα, το γιαούρτι και την παρμεζάνα (εκτός από λίγη) και ανακατεύετε.
6. Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με το μπέικον και την μπεσαμέλ.
7. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε το μείγμα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
8. Βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε το φαγητό για 30 λεπτά.
9. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
Από το βιβλίο της Σοφίας Σκούρα "Γεύσεις Χειμώνα-100 επιλεγμένες συνταγές" Εκδ. Φυτράκη
Αχ πόσο σε ευχαριστώ! Μου τρέχουν ήδη τα σάλια! Θα το φτιάξω αύριο κιόλας! Αν δεν βάλω το μοσχοκάρυδο που δεν μου πολύ αρέσει λες να χάσει πολύ στη γεύση?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγάλε το μοσχοκάρυδο και μείωσε την ποσότητα των άλλων τυριών για να φανεί το ροκφόρ. Όταν έχω στενοχώριες ή PMS κάνω αυτό το φαγάκι!!!!
ΔιαγραφήComfort food θα το χαρακτηριζα!Φαινεται πεντανοστιμο και θα ηθελα πολυ να το δοκιμασω αλλα δυστυχως ειμαι η μονη στην οικογενεια που τρωει το ροκφορ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έχω συμπαράσταση από τον άντρα μου. Το γονατίζουμε κι οι δυο το ροκφόρ!
Διαγραφή