Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αγαπημένα απορρυπαντικά - Ιαν 17

Μου αρέσουν τα απορρυπαντικά! Κάθομαι και τα χαζεύω με τις ώρες στα σούπερ-μάρκετ ώσπου να αποφασίσω ποιο θα επιλέξω... Και μη χειρότερα...
Αν θέλετε να μάθετε ποια προιόντα χρησιμοποιώ αυτή την εποχή διαβάστε παρακάτω:



Απορρυπαντικό γενικής χρήσης 

Ecover all purpose cleaner λεμόνι

Πριν το σφουγγάρισμα τοποθετώ 1 κ.σ. σε ένα πλαστικό σπρέι, το γεμίζω με ζεστό νερό και ψεκάζω τα πλακάκια.  Απλώνω και τρίβω με μια σκούπα τύπου Swiffer και ένα πανί από μικροίνες. Αφήνει ένα ωραίο, διακριτικό άρωμα.




Κρέμα καθαρισμού

Εcover cream cleaner: ένα απαλό αλλά αποτελεσματικό καθαριστικό ιδανικό για ευαίσθητες επιφάνειες που δεν ξέρετε πως να τις καθαρίσετε: εμαγιέ, ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικές εστίες, inox.

Eγώ τη χρησιμοποιώ στην κουζίνα για να καθαρίσω τις κεραμικές εστίες και τον νεροχύτη.  Επίσης στο μπάνιο μπορεί να καθαρίσει πολύ απαλά τις ευαίσθητες πορσελάνινες επιφάνειες (νιπτήρας, μπανιέρα).

Τα Ecover θα τα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών ειδών και στο σούπερ μάρκετ Θανόπουλος.


Απορρυπαντικό για τα τζάμια 

Για τα τζάμια χρησιμοποιώ περίπου μια φορά το μήνα στην εβδομαδιαία ρουτίνα καθαριότητας το μηχάνημα της Kaercher, για το οποίο σας έχω μιλήσει σε ξεχωριστή ανάρτηση

Για τα ενδιάμεσα χρησιμοποιώ και αγαπώ το Planet crystal ice, οικολογικό υγρό τζαμιών με ecolabel.  Ιδανικό για λείες επιφάνειες πχ. νιπτήρας μπάνιου αλλά και για χρώμια.  Σχεδόν άοσμο δεν με ενοχλεί καθόλου κατά το καθάρισμα και έχει μόνιμη θέση στο καλαθάκι μου.





 Απορρυπαντικό για παρκέ & ξύλινες επιφάνειες 

Ajax sweet almond oil (έλαιο αμυγδάλου).  Με απαλό άρωμα που δεν μου προκαλεί πονοκέφαλο το διαλύω σε πλαστικό σπρέι με νερό και ψεκάζω ελαφρά το παρκέ.   Απλώνω και τρίβω με τη σκούπα Swiffer και ένα πανί από μικροίνες. Αφήνει ένα ωραίο, διακριτικό άρωμα.



Γυαλιστικό και Καθαριστικό ξύλινων επίπλων 

Pronto aloe vera. Καθαρίζει, ξεσκονίζει, ενυδατώνει το ξύλο.



Το λευκό ξύδι του Lidl ΑΡΧΑΙΚΑ

Είναι το πιο διάφανο ξύδι που έχω βρει στην αγορά που σημαίνει ότι έχει υποστεί απόσταξη σε μεγάλο βαθμό.  Αυτό το κάνει ιδανικό για την καθαριότητα του σπιτιού.  Τα κοινά ξύδια αφήνουν υπολείμματα, το συγκεκριμένο είναι καταπληκτικό για χρήση στην κουζίνα.

 

Αυτά ήταν τα κυριότερα καθαριστικά που χρησιμοποιώ για το σπίτι σε μόνιμη βάση.  Θα χαρώ να ακούσω τα δικά σας αγαπημένα!

Την επόμενη φορά: αγαπημένα εργαλεία καθαριότητας!!!

4 σχόλια:

  1. Ωωωωω μεγάλο κεφάλαιο τα απορυπαντικά. Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές γνώμονας για μένα είναι η μυρωδιά τους. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιώ πολύ το ξύδι στην καθαριότητα και το κάνω για να καλύψω την μυρωδιά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το ξύδι πρέπει να το ψάξω την επόμενη φορά που θα πάω για ψώνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;